Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina boleče dojke

boleče dojke

Pozdravljeni gospod doktor!

Imam vprašanje v zvezi z zelo bolečimi dojkami.To, da sta pred mesntruacijo napeti , to je normalno in ko nastopi menstrucija ,dojke uplahnejo.Vendar sedaj se mi je zgodilo nekaj, za kaj nimam pojasnila.Stara sem 44 let , imam še redne mestruacije, počutim se super, nimam nobenih znakov mene, sem v fit kondiciji,počutim se bolje kot pri 34 .Prvič se mi je zgodilo , da dojke nikakor ne nehajo boleti, tako so občutljive, tudi bradavice, kljub temu, da sem že 14 dni po menstruciji.Omeniti moram še to, da nimam nobenih težav ob menstruaciji, trajajo 3 dni, brez bolečin, edino včasih so dojke napete, pa par dni prej imam povečan apetit kar je normalno.Drugače sem zdrava, bila že 3x na mamografiji, h ginekologu hodim redno, vsako leto in sem zdrava.Ali je to začetek mene, saj dojke so hormonalni organ?Omeniti moram to, da me zelo bolijo, drugače ne bi vam sploh pisala.
Lepo prosim za pojasnilo in se vam hkrati zahvaljujem za odgovor ter vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor!

Žal vam ne bom znal pomagati. Praviloma je to povezano s hormoni. Zagotovo boste vedeli, če se vam bo to večkrat ponovilo in če bo čez 10 let vse v redu. Če ne zatipate nobene zatrdline, koža pa ni pordela ali vroča, ni posebne skrbi za zdravje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

jaz bi se le toliko vmešala in bi povedala le to, da se je dogajalo enako pri meni nekje od 43. leta naprej.

Seveda, če je avtorica drugače povsem zdrava so to lahko znaki prihajajoče menopavze ali t.i. hormonske “motnje”. Pri naslednjem menstr. ciklusu je pa bilo v mojem primeru spet normalno stanje …..

Take in podobne motnje so se pojavljale kar 7 let, menopavza je nastopila šele pri starosti 49 let.

Avtorica naj čimprej prebere knjigo Žensko telo, ženska modrost…zelo priporočam

New Report

Close