boleča sramna kost
Punce, mene pa neki zanima. Sem v 15. tednu in me začenja po vsaki manjši aktivnosti (sprehod, gospodinjska opravila, kjer stojim) boleti sramna kost. Pravzaprav me ne boli, ampak jo samo precej močno čutim. IN pravzaprav niti ne vem, ali je to sramna kost ali kaj drugega, a vsekakor se čuti kot kost in se nahaja v mednožju. A je to običajno? Se je še kateri to dogajalo?
teja
No, sama sem že skoraj doktorirala iz tega, ker me je skoraj en mesec hudo bolelo, da sem komaj hodila. Potem sem povprašala nekaj G in še včeraj s v šoli za starše povedali, da je fora v tem, da se nam že od začetka nosečnosti sprošča hormon, ki mehča medenične kosti, da bomo mogle roditi in ta hormon vpliva na razrahlanje tudi drugih medkostnih delov na področju hrbtenice, sramnih kosti itd. Te bolečine se ne zdravi, ker je čisto pozitivna, pomembno je le, da vemo, da je vse OK. TUdi normalno si lahko aktiven, ker aktivnost s tem nima veliko zveze, čeprav sem sama doživljala, da jo ima.
He, he, slonček, si me nasmejala! Se čist strinjam s Pušenjakom, ko pravi, da nosečke znamo včasih delati probleme tudi tam, kjer jih ni, in da si na zelo “zanimiv” (da bom mila) interpretiramo raznorazne zadeve. Jaz vem, da sem taka – malo preberem, malo poslušam, potem pa sama “strokovno” sklepam in glej ga – spet ustrelim eno kozlarijo. Ampak mi je prav zabavno vse skupaj!
Jaz prvič nisem imela s tem problemov in hec je bil ko sem zdaj v drugo v 20 tednu brala poste da jih boli pa boli in sem si mislila, kaj za vraga jih le boli, kako to izgleda medenične kosti. Potem pa sem v 24 tednu začutila grozne bolečine, ki so kar trajale bi rekla tja do 31-32 tedna, zdaj pa je bolje.No pa sem ugotovila, kako to boli – ti babja radovednost. Če ne bi na forumu brala, bi se pa še bolj ustrašila,tako pa sem bila malo pripravljena.