Boleča dojka
Pozdravljeni,
S situacijo se srečujemo že več kot leto dni. Se mi zdi, da me nihče ne jemlje resno.
Gre se za levo dojko, ki me večina časa precej boli. Dojka ni rdeča. Čutim manjšo bulico, ki je na pritisk še bolj boleča. Boli me tudi direkt pod dojko( kjer se nedrček stika s kožo oz. rebro). Zaradi bolečine ne nosim več nedrčka s kostjo, samo še brez. Morda malce oblaži to nadlogo. Bolečina je včasih boleča, včasih me boli še v ramo in dol proti prstom. Včasih se počutim,kot da je dojka v mravljincih in pekoča, vroča. Bila sem že na UZ, mamografiji( tu so enkrat odkrili 3cm tvorbo,naslednjič je ni bilo več).
Mene ta bolečina res nervira, saj ne morem nič početi normalno. Kaj bi lahko to bilo? Na koga se naj se obrnem? Moja osebna zdravnica najraje vidi, da jaz sama pridem z idejo, za kam potrebujem napotnico. Sama še ni ponudila neke ideje. Jaz pa tudi več kot UZ in mamografije ne poznam. Stara sem 39 let, mama dveh otrok.
Res bi bila hvaležna za kakšen namig.
Prijazen pozdrav!
spoštovani,
z bolečinskimi sindromi nimam posebnih izkušenj in dojka načeloma tudi ne spada v domeno ginekologov ali le zelo bežno. Imam pa vtis, da gre pri vas za bolečinski sindrom, ki sicer lokalno pripada dojki, osnovni razlog pa morebiti z dojko nima posebne zveze. Lahko bi šlo za nevrološko problematiko. Glede na to, da so bile s specifičnimi preiskavami resni problemi z dojko izključeni, se zdi, da nadaljevanje iskanja problema v dojki verjetno ne bo privedel do uspeha. Predlagam, da bi se morda obrnili na strokovnjaka za bolečino, takšni pa so praviloma nevrologi in psihiatri, vsaj dokler še ne vemo za izvor slednje. Ko izvor poznamo ali pa ga ni mogoče odkriti ter pride v poštev le blaženje ali preprečevanje bolečine, pa nastopijo predvsem terapevti za bolečino.