bolan otrok
Pozdravljene!
Sem mamica 18 mesečnega otročka, ki je sicer zelo radoživ in vesel otrok, mučijo pa naju nenehni prehladi, ki se običajno razvijejo v bronhitis.
Tako je že od meseca septembra vsak mesec boln, dobiva pa antibiotike, pa inhalacije….
Sama sem grozno žalostna, saj se mi otrokec smili pa ne vem več kaj delam narobe, ali pa je preprosto tako občutlljiv.
Povejte mi prosim, kakšne izkušnje imate ve, in ali obstaja kaj načinov, da g aobvarujem pred prehladi, hvala.
Draga Fiona!
Ne bom pisala nasvetov, ker jih tudi sama iščem.
Moj sin (2 leti in pol star) je tudi veliko bolan. Iz prehlada hitro pridemo na bronhitis in potem moramo pogosto v bolnico. Pred nekaj urami sem prišla od njega domov, saj je spet v bolnišnici. Z njim je mož, jaz pa sem sedaj doma z malo hčerkico.
Tudi jaz komaj čakam kakšnega dobrega nasveta!
Srečno!
Vidka
Draga Fiona, pri nas je bilo lani ravno tako. Nenehni obiski bolnišnice, antibiotiki in inhalacije. Res pa je letos bolje, saj je le 1x dobil adeno virus. Star je ravno tako kot tvoj, 18 mesecev.
Nasvet? Tule ti prilagam link , kjer je kar nekaj koristnih nasvetov, ki jih prakticiramo doma.
Pomembno je pa še nekaj – izogibajte se (z otrokom) večjih nakupovalnih središč, saj tam kar mrgoli bacilov. Veliko bodita zunaj in naj teče, pleza,…, da se mu pljuča razdihajo.
Pa še nekaj bi omenila – naš je v bolnici stalno dobival antibiotike. Ko eden ni prijel, so poskusili drugega,… Ko sva z možem vprašala, če je resnično potrebno toliko antibiotikov, so se malo držali nazaj in jih niso predpisali kar takoj. Včasih se zdi, da so antibiotiki bolj dostopni kot kakšni bombončki… :-((
Srečno!
nika
Pa ne samo nakupovalnih središč, ki so leglo virusov in bakterij, zelo prikladna za prenašanje raznih infektov so tudi igrišča in igrala, ki so množično obiskana. Naj se sliši še tako butasto, jaz sem po treh zaporednih boleznih zamenjala otroško igrišče in od takrat še ni zbolel (trkam, trkam). Lahko ti predlagam še sirup sanatogen, ki sicer pomaga, ampak čudežev pa ne dela. Umivanje rok je zakon, čeprav naš od 7. meseca rije po vsaki svinjariji, ki jo najde, pa včasih vtakne roke v usta, preden utegnemo preprečit. Sem pa jaz strašansko zoprna do ljudi in otrok, ki pokašljujejo, smrkajo ali se jim cedi iz nosu. Izgovorom o alergijah ne nasedam! Takim se izognemo v velikem ovinku, pa tudi na pragu smo jih že obrnili, tudi za ceno dosmrtne zamere. Me nič ne briga.
Pa zrak, zrak, zrak in zrak. Čimveč ven, čimveč zračit, pa ne preveč oblačit otroka. Otrok se veliko giblje in se hitro spoti, če ima eno plast manj ne bo tako hudo, kot če ima eno preveč, saj ga potem prepotenega napiha veter in si takoj “v zosu”. Vsaj pri nas je bilo tako, dokler sem malega oblačila preveč. Veliko nosi brezrokavnike, ki se bolj obnesejo, kot jopice, pljučka so na toplem, skozi roke se pa hladi. Pa zdajle, ko bodo vršički, naberemo smrekove vršičke, nasujemo gor sladkorja, postavimo na sonce, da se naredi sirup in to potem čez zimo pije po eno jušno žlico na dan, lahko tudi v čaju.