Najdi forum

Naslovnica › Forum › Zdravje › Pediatrija › Pediatrija › Bolan otrok

Bolan otrok

Pozdravljeni!
Moj dveletni sin je v vrtcu od lanskega septembra. Tri tedne je bil zdrav potem pa se je začelo stalni prehladi, viroze in podobno, pri vsaki bolezni je bil doma vsaj štirinajst dni potem en teden v vrtcu in spet doma. Predno je šel sin v vrtec je bil zdrav tudi prej nikoli bolan. Vedno, ko zboli ima visoko temperaturo med 39,6 – 40,2 pa je kljub temu živahen, krčev nima, mu pa vseeno dam sirup za znižanje temperature (calpol). Veliko sva zunaj tudi sadje rad je a žal samo takrat, ko je zdrav. Zaradi teh bolezni ima sin že skoraj eno leto isto težo saj, kar pridobi ob vsaki bolezni izgubi, ker nič ne je sem pa vesela, da veliko pije en liter tekočine na dan tudi je zelo rad, ko je zdrav. Sem čisto obupana saj ne vem kaj naj storim, da bi bil sin bolj odporen? Zanima me tudi pri kakšni starosti se lahko otroka cepi proti gripi?

Imam pa še eno vprašanje. Sinu se ogrog nohta večkrat zatrga obnohtna koža včasih se mu tudi vneme in ima prdelo ter rahlo boleče. Zanima me zakaj pride do tega?

Hvala in lep pozdrav!

Obolevanje po vstopu v vrtec je popolnoma normalno in pričakovano. Otrok še ni prebolel nobene bolezni in na nobeno bolezen ne more biti odporen. več banalnih okužb ko bo prebolel, bolj bo odporen. Otrok dejansko potrebuje le primerno mešano in pestro hrano, dovolj gibanja na svežem zraku, zdravje pa pride samo:=)
Proti gripi cepimo lahko od 6. meseca starosti dalje.
Zatrgana kožica se pogosto pojavlja pri malce bolj grobi igri (npr. pesek, kamenčki), morda vsak večer zmasirajte obnohtje s hladilnim mazilom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!