Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bljuvanje

bljuvanje

Zadnje čase se mi pogostokrat (skoraj vsak dan) dogaja, da hrano bljuvam. kadarkoli želim “rignit” iz želodca izbljuvam hrano, ki sem jo pred kratkim spravila vase. polek tega da imam zelo močno kislino in redno jem rennie! bila sem na gastro. in na pregledu ščitnice. nikjer niso ničesar opazili. moram še poudarit, da imam pogosto prebavne težave (ne grem na blato tudi po tri-štiri dni).malce me je že strah za moje zdravje. kaj je lahko narobe? vem da boste rekli, da če so zdravniki rekli, da je vse vredu, potem bi moralo biti, ampak meni to povzroča težave in ni prijetno. sigurno vse tudi ni vredu ker po moje to ni normalno, da po vsaki hrani kasneje polovico hrane zbljuvam (da ne bo pomote – to ni bruhanje).
še ena malenkost (morda vam bo pomembna) – zdrav. mi je pred časom predpisala Ortanol tablete in medtem ko sem jih jemala, teh težav nisem občutila v takšni meri. pomeni to, da bom morala celo življenje uporabljat te tablete? So škodljive če jih pogosto jemlješ?
pa še nekaj: kar se tiče mojega prehranjevanja: jem pretežno zdravo hrano – veliko sadja, zelenjave, polnozrnatih izdelkov, soje, zelo malo mesa. res da sem kadilka, kavo pa tudi spijem na dan le eno (kratki Nescaffe), kar po moje ni veliko.
upam, da nisem bila predolga,ampak morala sem na dolgo in široko razložiti vse stranske dejavnike, da bi se lažje našel vzrok.
že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki bi mi znali pomagati.

Enkrat boste verjetno morali na gastroskopijo, lahko da imate diafragmalno kilo (manj verjetno), ali pa preprosto vnetje zadnjega dela požiralnika (ob vstopu v želodec) zato imate refluks, oz. prehajanje vsebine želodca nazaj v požiralnik. Ortanol se uporablja pri zdravljenju ulkusne bolezni in tudi vnetju požiralnika, ker vam je pomagal, govori to predvsem za to, da imate dejansko vnetje tega dela prebavnega trakta. Poskusite z Rupurutom, če vam ne bo pomagal pa spet na Ortanol oz. Ranital, vendar teh dveh preparatov ni dobro jemati v nedogled brez zdravniške kontrole oz. gastroskopije.

na gastroskopiji sem že bila pred nekaj meseci in mi je zdravnik rekel, da je vse v najlepešem redu. je to mogoče, da ničesar ne bi videl?

Lahko, da pač ni organskih sprememb, to pa ne pomeni, da ni funkcionalnih težav. Z gastroskopijo ste izključili možnost rane ali kakšne druge anomalije, torej gre le za občasno pretirano izločanje prebavnih sokov in vzdraženost zadnjega dela požiralnika – na kardiji.

New Report

Close