Najdi forum

Blato zelene barve

Imam 4 mesece starega dojenčka, polno dojenega. Že včeraj sem opazila blato zelene barve. Sem mislila, da je prehodno, danes pa se je spet pojavilo. Se mi zdi, da ga tudi črviči v želodčku, ker zelo joka, predno se pokaka.
Sama nisem pojedla nič neobičajnega.

Ima kdo podobno izkušnjo?

Hvala za odgovore.

Možno alergija na mleko.Duga možnost pa črevesje

Zeleno blato nastane tudi zaradi kolik ki jih ima otroček. Sploh pa če praviš da ga črvinči je posledično blato zelene barve. Pozanimaj se še pri pediatru.

Krči (koliki( ali alergija na mleko ali kakšen virus. Naš je imel zelo zeleno in smrdeče blato, nekaj krvi in to kar dolgo – več ko dva meseca (ne vedno) šlo je za noravirus. KO smo že imeli v rokinapotnico za testiranje alergij (na mojo zahtevo), pa se je končno vse skupaj nehaloi in nismo šli. POskusi ti brez mleka;če bi se ob tem drastično izboljšalo, gre l ahko za alergijo.

ziher posledica napenjanja

Vprašaj pediatrinjjo na forum-pediatrija.
lp p.

vse to je mogoče, kar so že napisale druge mamice, ravno pa sem končala z branjem zanimive knjige, v kateri je še en pogled na kolike, zeleno blato, alergije na mleko…

zeleno blato nastane, ko se v blato izliva obarvan žolč, s čimer otrok iz svojih prebavil in telesnih filtrov (jeter) izloča strupe; ti strupi so lahko posledica materine prehrane med nosečnostjo, njenega prejšnjega prehranjevanja, kajti njeno telo se lahko med nosečnostjo skuša strupov znebiti tudi tako, da jih deloma preusmerja v plod, ali pa posledica prehrane med dojenjem – ali pa vsega skupaj

pravilna prehrana je seveda tukaj težko opredeljiv pojem, kajti ne gre za to, da bi mi upoštevali znano prehrambeno piramido do pikice in potem rekli “nemogoče, pravilno jem!”, gre za to, da je vsako telo drugačno in vsakemu kaj ne paše oz. mu kaj škoduje, pa se ne zna razstrupiti

naš tretji fantek je imel in ima še pri 8m velikokrat zeleno blato /zdaj je to tudi od goste hrane včasih/, mislim, da omenjena teorija pri nas kar drži

lahko na zeleno blato gledamo tudi tako, da dobro da je, kajti otroček se s tem znebi strupov, filtri mu delujejo in se razstruplja – seveda pa ni odveč, če ob tem pazimo na prehrano (predvsem mlečne izdelke) in tudi na to, kako kasneje hranimo otroka z gosto hrano (ne prekmalu in zelo počasi)

zeleno blato pri polno dojenih dojenčkih je, kadar dobijo samo prednje mleko in premalo tako imenovanega zadnjega mleka!
nič ni to hudega! dlje ga doji na eni strani, da ti čisto sprazni dojko!

lp

Dammy

New Report

Close