Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bilirubin

Bilirubin

Spoštovani,

v preteklem tednu sem bila na obdobnem pregledu in izvidi jetrnih testov so povišani: bilirubin cel. 34,8; bilirubin dir. 14,4, ( S-AST: 0,39; S-ALT: 0,23; S- Gama GT: 0,34), prav tako so v urinu prisotni eritrociti (200 / ml).
Zdravnik me je napotil do osebnega zdravnika, ki naj bi opravil UZ jeter.
Stara sem 30 let, sicer zdrava, v zadnjem mesecu pa imam kar precej težav z napihnjenostjo in tiščanjem v trebuhu in želodcu, tudi, čko pri prehrani “pazim” in posledično je ne zaužijem veliko. Veliko se ukvarjam s športom, telesna teža je normalna, nisem kadilka, občasno popijem kakšno pivo ali kozarec vina.
Kot 6 letni otrok sem prebolela zlatenico, z jetri je v otroštvu imel težave tudi moj oče.
Zanima me, če bi glede na krvno sliko morala “urgentno” do zdravnika- naročena sem šele po praznikih in kaj se po vašem mnenju dogaja v mojem telesu? Lahko gre za kakšno dedno okvaro, četudi prej nisem imela povišanega bilirubina?
Opravili so tudi karcinomske antigene in so bili v mejah normale.
Zdravnik mi je odsvetoval tudi ekstremne fizične napore- tekam najbrž lahko, saj to ni ravno kakšen fizični napor?

za vaš čas in odgovor se vam najlepše zahvaljujem,
S.

Spoštovani!

Zaradi teh vredsnoti ob sicer dobrem počutju in odsotnosti drugih vam trenutno ni tregba nič ukrepati. Tako majhno zvišanje vrednosti bilirubina ni znak za preplah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close