Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Beloderm v nosecnosti

Beloderm v nosecnosti

Pozdravljeni,

ali je dovoljena uporaba mazila beloderm v nosečnosti. Imam lichen sclerosus na presredku, beloderm mi zelo pomaga. Sem v začetku nosečnosti. (5t) Brez mazila, so spolni odnosi skoraj onemogočeni zaradi močne pekočine ki se nato če ne namažem vleče 2-3 dni.

ali je dovoljena uporaba Dulcolax odvajalnih svečk občasno 1x na dva tedna, zaradi zaprtosti?

Ali je sveža krvavitev 2 dni po SO normalna v zgodnji nosecnosti? Skrbi me da bi kar splavila ali pa kaj škodovala plodu.

Ali je res, da ko se enkrat vidi utrip ploda, možnost za slabo nosecnost drastično zmanjša, torej se prognoza obrne na dobro?

Ali je dovoljeno kopanje v morju v zgodnji nosečnosti? Plaža je zelo obiskana, v vodi je veliko ljudi. Ali moram biti na kaj pozorna? Ali je dovoljeno da si pred plavanjem vstavim tampon in ga nato odstanim, ali pustim v nožnici?

hvala za vse kar delate za nas.

Odgovor na objavo uporabnika
Vprasanje941, 14.06.2026 ob 16:42

Pozdravljeni,

ali je dovoljena uporaba mazila beloderm v nosečnosti. Imam lichen sclerosus na presredku, beloderm mi zelo pomaga. Sem v začetku nosečnosti. (5t) Brez mazila, so spolni odnosi skoraj onemogočeni zaradi močne pekočine ki se nato če ne namažem vleče 2-3 dni.

ali je dovoljena uporaba Dulcolax odvajalnih svečk občasno 1x na dva tedna, zaradi zaprtosti?

Ali je sveža krvavitev 2 dni po SO normalna v zgodnji nosecnosti? Skrbi me da bi kar splavila ali pa kaj škodovala plodu.

Ali je res, da ko se enkrat vidi utrip ploda, možnost za slabo nosecnost drastično zmanjša, torej se prognoza obrne na dobro?

Ali je dovoljeno kopanje v morju v zgodnji nosečnosti? Plaža je zelo obiskana, v vodi je veliko ljudi. Ali moram biti na kaj pozorna? Ali je dovoljeno da si pred plavanjem vstavim tampon in ga nato odstanim, ali pustim v nožnici?

hvala za vse kar delate za nas.

Pozdravljeni,

v prvem trimesečju odsvetujemo uporabo Beloderma. Če pa to ni možno, pa uporabo čim manjših odmerkov.

Dulcolax da, če res ne gre brez.

Po spolnih odnosih se lahko pojavi manjša krvavitev iz nožnice. Če je obilnejša oz traja več kot nekaj ur, svetujemo obisk ginekologa.

Če na UZ vidimo srčni utrip, je možnost za splav majhna.

Kopanje v morju je dovoljeno. Kopate se lahko brez uporabe tamponov.

mirno nosečnost vam želim, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close