Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost BELJAKOVINSKA DIETA

BELJAKOVINSKA DIETA

punce, kaj menite o beljakovinski dieti?
Predvsem glede tega, da OH niso priporočljii za spolne celice.
Imate izkušnje? Pa seveda tudi shujšala bi rada…

Nobena enostranska dieta po moje ni dobra, niti z dolgoročnimi efekti. Ne za spolne celice, ne za ostalo telo.

Se strinjam. Najbolj me je zanimalo glede vpliva na celice.Baje ji OH ne paše preveč.

Telo potrebuje VSE. Še posebej telo potrebuje vse v nosečnosti in kadar izbirate način prehranjevanja imejte v mislih nosečnost.

Omejitev določene prehrane je ok oziroma niti ne omejitev ampak zamenjava določene prehrane je ok. Nikar pa z dietami, ki črtajo katerokoli vrsto prehrane.
Telo potrebuje tudi oh, ne v takšni količini kot jih zaužijemo ampak potrebuje jih.

Veliko deklet (še jaz jih par poznam) je zanosilo ob dietah. Jaz poznam eno, ki je jedla presno in se odpovedala alkoholu (saj ne da bi bila pijanka) in dve, ki sta zanosili ob ločevalni dieti. In vse tri so imele težave z zanositvijo. In če Oh ne delajo najbolje…. jih za krateč čas morda lahko spravimo na minimum…tako si jaz mislim.

Ja moja soseda je zanosila s hitro prehrano. Mc donalds itd. Pa je to pomembno? Pustimo izjeme in slučaje.
🙂

ne vem, če je to najboljša odločitev, kolikor jaz razumem različne članke na intenetu gre za to, da pomanjkanje beljakovin lahko vpliva na to, da je malo jajčec

torej ne da radikalno zmanjšaš OH, ampak paziš na to, da je tudi beljakovin dovolj

lpA

Še strokovno zakaj OH potrebuješ. Jaz bi dodala le, da Atkinson izumitelj diete z malo OH je zaradi te diete tudi umrl. Seveda to je ekstrem in pretiravanje v eno smer. Vendar telo potrebuje oh vsak dan! Lahko jih pa seveda omejiš in uživaš tiste, ki so zdravi. Oh namreč lahko pridobiš s krompirjem, kruhom ali pa s kosmiči, stročnicami polnozrnatimi izdelki, rjav riž itd. Verjetno ni potrebno pisat kateri ti ne bodo niti najmanj škodili:)

kopiram:
Ogljikovi hidrati so nujni za ustvarjanje glikogena v mišicah ter predstavljajo osnovno hranilo za živčni sistem. Zaloge glikogena v mišicah in jetrih znašajo povprečno skupaj približno 400 gr (gramov). Pomanjkanje ogljikovih hidratov lahko vodi celo v podhranjenost, čeprav človek zaužije dovolj beljakovin, ker le-te telo veliko počasneje in težje spreminja v ogljikove hidrate. Možgani potrebujejo do 2/3 glukoze iz krvi. Z zaužitjem ogljikovih hidratov se ti kopičijo v mišicah in jetrih, presežek pa se s pomočjo insulina kopiči kot maščoba v telesu. Energetska vrednost ogljikovih hidratov je 4 kcal (kilokalorij) ali 17 kJ (kilojoulov) na gr (gram).

Vzpostavljeno iz »http://sl.wikipedia.org/wiki/Ogljikovi_hidrati«

Se popolnoma strinjam s KItty.

Sem pa zagovornik, da se odpovemo “slabim” OH v celoti (to so bela moka, bele testenine, bel riž, slakarije, grickalice, slaščice….). Drugače se pa zelo zelo težko v celoti odpoveš vsem OH, saj so OH skoraj vsepovsod, vendar nekateri niso slabi ampak so “dobri” (rjavi riž, polnozrnati izdelki, ajda, proso, sadje…..) in po teh lahko komot posežemo in so celo priporočljivi.
Torej bistvo je, da se slabim OH izogneš in ješ dobre OH. Če se pa kdaj pregrešiš s kremšnito ali tortico ali belim kruhom, pa tudi ne bo škodilo, prje bo najbrž koristilo za tvojo dušo:-).

Vnos proteinov pa je vsekakor potreben, vendar tudi tu ne smeš pretiravati, saj prevelike količine lahko pripeljejo do komplikacij z zdravjem. http://www.najhrana.si/beljakovine.html

Vse po pameti!

New Report

Close