Bela plomba – bolečina
Spoštovani!
Pred menoj obstaja že kar nekaj sporočil glede bolečine po plombiranju z belo plombo, vendar popolnega odgovora na moje vprašanje nisem našla.
Pred tednom in pol mi je zobozdravnica zamenjala plombo (na petki, levo zgoraj) z novo – belo. Zadeva je trajala kar pol ure in zelo me je bolelo. Isti dan sem morala vzeti tableto proti bolečini, kar se mi še ni zgodilo. Skratka zob me boli še danes, še posebej ob stiku z vroče/hladno tekočino oz. hrano (na levi strani niti ne morem gristi). Gre za bolečino in skelenje obenem. Predvsem pa me boli pri nitkanju. Je to normalno?
Iskrena hvala za odgovor in lep pozdrav!
SPoštovana Sonja1,
težko vam odgovorim na vprašanje, če so bolečine do te mere še normalne. Verjetno ste že prebrali v starih odgovorih, da so bolečine po popravlu zoba z belo plombo pogoste in da izginejo najkasneje v pol leta, v zelo redkih primerih vztrajajo 1 leto. Pomembno je, da se preveri, če slučajno ni prišlo do poškodbe in posledičnega vnetja živca. Bolečine ne smejo biti vedno močnejše, ampak morajo sčasoma postajati vedno bolj blage in znosnejše.