Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bela pika na vrhu bradavice

Bela pika na vrhu bradavice

Zdravo. Najprej moram povedati da imam doma fantka, ki ga ze 7m dojim. Nikoli nobenih problemov. Par dni nazaj pa se mi je na levi dojki, na vrhu bradavice(tam kjer izteka mleko) naredila bela pika. Dojka me med dojenjem kar precej boli, pa tudi kadar ne dojim, cutim bolecino, kot da bi me nekdo z iglo spikal. Kaj bi to lahko bilo?

Odgovor na objavo uporabnika
travia, 03.03.2025 ob 12:03

Zdravo. Najprej moram povedati da imam doma fantka, ki ga ze 7m dojim. Nikoli nobenih problemov. Par dni nazaj pa se mi je na levi dojki, na vrhu bradavice(tam kjer izteka mleko) naredila bela pika. Dojka me med dojenjem kar precej boli, pa tudi kadar ne dojim, cutim bolecino, kot da bi me nekdo z iglo spikal. Kaj bi to lahko bilo?

Brez pregleda je zelo težko dati pravilno mnenje in nasvet.

Bela pika je lahko znak za zamašen mlečni vod. Svetujem, da si pod tušem nežno zmasirate dojko in morda nežno podrgnete z brisačo in vod se bo odprl.

Druga možnost je glivična okužba. V tem primeru potrebujete mazilo proti glivicam, ki ga po pregledu predpiše zdravnik.

srečno, lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close