Najdi forum

Mož mi je pronesel belo omelo, ki jo je našel na lipi. A mi zna kdo povedati, če ta omela ni strupena in se jo lahko uporablja?

>Moja teta belo omelo uporablja za zdravljenje oči (kaj točno pa ne vem)

V vsaki knjigi o zdravilnih rastlinah najdeš vse o beli omeli. Ni priporočljiva za ledvične bolnike.

Hvala obema. O omeli vem veliko, tudi uporabljali smo jo že (krepi srce, imunski sistem, odpravlja omotice, tinitus…)
Spraševala sem, kako je z omelo, ki je rasla na lipi (baje, da so z nekaterih dreves omele strupene)

lep pozdrav.

Vem, da je najboljša iz jablan in hrušk. Takšna iz lipe ni strupena, ni pa ta najbolj učinkovita.
Bela omela ima strupene te bele bunkice, ki jih je treba čisto odstraniti. Drugače pa je bela omela zelo priporočljiva za pritisk, meno in še marsikaj.

Samo res pazite na te strupene bele bunke – zato je tudi sedaj najboljši čas za nabiranje, ker se te bunkice kasneje zdrobijo in prelijejo liste.

srečno

Najlepša hvala za odgovor!
Brez skrbi, bunkice sem odstranila. Čeprav je bila omela nabrana, je polna belih bunkic, zanimivo pa je, da so zraven veje s cvetovi :))

JAZ SEM SLIŠAL DA SE BELA OMELA NABIRA SAMO DO SREDINE MAJA

Tako je, kot piše Srečko, zdaj ni čas za nabiranje omele. Uporablja pa se za uravnavanje pritiska.

Ker je sedaj lipa na polno cvetela in se nabirala za čaj, se je ponudila priložnost za belo omelo na njej. Je sedaj smiselno nabirati liste ali je to povsem nekoristno, strupeno?
Hvala!

Zanimiv Članek:

Belo Omelo – Nesreča za Drevje in Ptice[/url]

Lp

New Report

Close