Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja bančni račun novorojenčka

bančni račun novorojenčka

Ojla.
Mene pa zanima kako je z odprtjem bančnega računa novorojenčka. Kaj pri vsem tem potrebujem? Mogoče katera ve, če lahko otroka prijavim na očetovem stalnem bivališču , ki je drugačen od mojega? Sem slišala, da otrok glede stalnega bivališča avtomatično sledi mami?
Hvala za nasvete

za stalno prebivališče ne vem, za odprtje računa pa potrebuješ njegov rojstni list ali osebni dokument in davčno številko.

pozdravček, neja

Za bančni račun potrebuješ davčno številko otroka, rojstni list, oz. OI če jo že ima, ter za pooblaščenca (eden os staršev) OI. To smo mi potrebovali pri odprtju Toli računa na NLB.

nika

Hvala . Ali mi lahko poveš še kako je z zdravstveno in davčno. Jaz sem glede tega čisto nevedna, me pa že malo skrbi kako naj, ker bo mala vsak čas tu!
Lep dan še naprej 🙂

Zdravstveno dobiš v roku 1 tedna, ko otroka eden od staršev zavaruje pri sebi v službi. Rabijo rojstni list. Davčno pa smo dobili na davčnem uradu takoj-

LP

otroka lahko prijaviš na stalni naslov očeta, naslov pa sporočiš v porodnišnici. Probleme boš imela na občini, če nista iz iste občine, ker boš mogla vsakič pri urejanju občinarskih papirjev imeti pooblastila očeta oz. bo moral on urejat papirnate stvari.
lp

Mi smo zdravstveno dobili po pošti v roku 14 dni – do takrat smo uporabljali “potrdilo”, da mali obstaja in da je zavarovan po meni. Davčno pa tudi dobiš po pošti – mislim, da je bila prav tako v roku 14 dni, če pa želiš, pa jo z rojstnim listom dvigneš takoj na davčnem uradu.

nika

L.P. Za bančni račun potrebuješ rojstni list ali pa osebno in davčno številko,ki so jo meni poslali po pošti.Glede zdravstvene kartice pa je tako,da je lahko otrok zavarovan po enemu od staršev( bolje po tistemu ki ima redno službo) in sicer 1 mesec kasneje pa dobi svojo zdravstveno kartico,ki je potrjena 1 leto.Glede stalnega prebivališča pa ti tako svetujem:-preimek daj njegov če ti je taka želja,toda otroka prijavi na svoj naslov da ne boš imela kasneje kakšnih problemov.(mogoče sem preveč črno gleda,toda tako pač je)

Pri kateri banki pa se najbolj splača odpreti račun ali kakšno varčevanje za novorojenčka, da bi recimo pri 18 lahko dvignil denar oz.ga porabil za študij:

potrebuješ rojstni list in davčno številko otroka ter vaš osebni dokument in davčno številko

Pri nobeni banki ali zavarovalnici se ne splača odpreti računa za varčevanje.Pomisli tudi na vzajemne sklade…Naredi si kalkulacijo, kaj se zgodi z denarjem če daš v banko,zavarovalnico ali v vzajemni sklad…Jaz sem moji hčerki odprla v vzajemnem skladu.DOBRO PREMISLI

New Report

Close