B-complex in depresija
Spoštovani,
zanima me, ali vi verjamete, da vitaminski dodatki B-complex povečujejo apetit ? Gre za to, da se mi je pred 2, 3 dnevoma nenadoma pojavila huda depresija z visoko anksioznostjo! Nimam apetita, če samo pomislim na hrano, me že sili na bruhanje. Trenutno tudi okolico in ljudi vidim popolnoma drugače, kot bi bil ujet v neki 15. dimenziji, poleg hudih psihoz, ki so trenutno zelo prisotne.
Sicer pa redno jemljm (po priporočilu psih.) povečano dozo Efectina, iz 75mg sem prešaltal na še drugo polovičko, ki si jo fizično priredim (kapsule z zrnci). Jutri dobim 150 mg.
Naj jemljem b-complex za apetit, ali je to vse larifari. Vaše izkušnje ? Na netu najdeš vsega in na koncu marsikaj je “krneki”…
hvala
Ni mi jasno, zakaj bi nekomu, ki trpi za anksioznostjo predpisal Efectin?? Zaradi delovanja na noradrenalinski sitem bistveno zviša anksioznost, krvni tlak, utrip srca.
Efectin se uporablja pri hudi depresiji melanholičnega tipa.
Izguba apetita je pogost stranski učinek tega zdravila, ki pa je včasih dobrodošel pri depresijah, ki jih spremlja prenajedanje, tolaženje s hrano.