Najdi forum

Atrofija vulve

Spoštovani,

Stara sem 55 let in sem že 7 let v meni.  Zaradi draženja in vnetega ter suhega občutka na vulvi sem bila poslana na vulvoskopijo.

Ginekolog ki je preiskavo opravil je dejal, sa je moja vulva atrofična. Predpisal mi je Estriol vaginalno kremo s katero naj bi mazala zunanje spolovilo-vulvo vsak drugi dan. Za nožnico uporabljam Vagifem 2x tedensko.

Problem je ker me krema draži in povzroča pekoč občutek, ko jo nanesem na vulvo.

Zanima me kaj mi svetujete , obstaja še kakšna druga krema oziroma osebna zdravnica je dejala ali je možno,  da ginekolog predpiše sestavljeno mazilo ,ki bi jo v lekarni pripravili in dodali hormon Estriol?

Lp

Draga Ana,

res je, kreme z estrogenom lahko povzročajo pekoče občutke. Predlagam, da se mažete na 3 dni, pred mazanjem morata biti koža in sluznica suhi. Namažite se zvečer, zjutraj pa se namažite s kakšno kremo, ki bo kožo nahranila in umirila, na primer z Cicatidrine gelom, Belobazo ali kakšno negovalno kremo za otroške ritke.

Z Estriol kremo se namažite zelo na tanko, čez par minut lahko na tanko namažete čez še Belobazo.

lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close