Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina astma in bolecian v levi nogi

astma in bolecian v levi nogi

Spostovani doktor Kersnik.

55 let, Vam samo malo opisem situacijo,,sicer zdrava, mens se je nehal sedaj,imam vrocicne navale, veliko moram sedeti,se dolgo vozim v sluzbo, premalo gibanje in dobrega zraka, -odgovorno delo,prihajam domov zvecer,

Prvi problem- astma se mi je letos poslabsala ze 3 krat, prejsnja leta ni blo poslabsanj,astma je ze nekaj let, vzrok menda ni alergicen,toda imunost,klima, plesni, Do marca sem jemala 1-2 dnevno Seretide discus 250 in za obcutljiv nos Aircort. Marca pa so mi svetovali 2 /di novi Foster spray 100/6.
Vzrok poslabsanj ne bo ta menjava,ker so se poslabsanje zacela ze po januarju.
Ze tretjic delam svetovano terapijo z Medrolom : 2 dni 2 krat dnevo 8 mg, 4 dni -2 krat dnevno 4mg in
4 dni 1 krat dnevno 4 mg.
Namrec moj tip asmte ni toliko dihanje,kot samo,,toda katar hropenje v bronhijih,,ker se povecuje brezbarvna sluz,,ce se prevec,potem tudi otezkoci seveda tudi dihanje.
Nerada jemljem kortizonske tablete. Kaj svetujete?
Foster so mi zamenjali,ker ima manj koritzona in naj bi bil bolj ucinkovit.
Verjetno bi morala povecati vsakdnevno pihanje,,toda na koliko, bolje Seretide? Bliza s epoletje..

Druga rec pa problem,ki imalo slici isisiasu- samo leve noge, Bolecine so stil bolecin v krizu,toda na sprednji bedri, golenica, nart,,se menjava, Najslabse je ,ko lezim,ker moram vstajat, sedim, skoraj ni problema,ce hodim, Bolecine v krizu sem ze imela kdaj prej v nogi ,pa se se ne,
Prvic pred mesecem in sem vzela protivnetno tableto, cez dan je bilo boljse, potem slabsa,toda sem zdrzala brez nadalnij tablet ,ker ni bilo tako hudo,, , bolecin so minile, Zanimivo,,pojavilo se je po prejsnji terapiji kortizona,,nasilno sem se tudi izkasljevala,
Sedaj so se zopet pojavile, Ne jemljem posebej protivnetno tableto,ker ze jemljem Medrol,toda se ne izboljsa,revma.., Tezko,ker ne morem spat in imam zacarani krog.
Kaj mi svetujete in kaj bi znal biti vzrok,,nevralgija,pehlad kriza,,seveda smo zopet pri mozni kriznih vretenci,-artrozi..skratka,ne vem,kaj je najbolje naredi ta trenutek,,probati zdrzati,da mine?

V naprej lepa hvala! Dihanoga

Spoštovani!

Nič nenavadnega ni, da se skozi življenje hudost astme spreminja. Pri vas je lahko prišlo do poslabšanaj zaradi več stresa ali zaradi hormonskih sprememb. Ker imate več sluzi in piskanja, je smotrno vpihavati več pršila s kortikosteroidom, ker ta veliko manj vpliva na celotni organizem kot medrol. Seretide pa poleg kortikosteroida vsebuje tudi zdravilo, ki širi bronhije. Običajni odmerek je 2 x 2 vpiha.

Kaže, da prihaja do pritiska na živce na več mestih, zato je tudi izžarevanje na različna mesta na nogi. Kadar ne jemljete medrola vzemite kakšn opritivnetno zdravilo. Lekadol pa lahko jemljete tudi takrata od 3 x 1 do 3 x 2 talbeti na dan. Glede na manj možnosti za razgivbavanje si provoščite masažo in ev. lokalno obsevanje na fizioterapiji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lepa hvala spostovani gospod doktor Kersnik,

Ali je namesto Lekadola dober tudi aspirin?

Ima tudi ene protivnetne tablete – 5 tablet, Exinef 120mg, so premocne?

(vidim,da na mojje noge vpliva tudi izkasljevnaje)

hvala lepa! Duhanoga

Dobro jutro gospod doktor Kersnik,

se nekaj bi vprasala, glede bolecin v nogi, ali je bolje malo gibat,ali biti cim bolj pri mirue?

Pa se eno vprasanje,,kako se rece rumeni pegi ocesa,, kot bolezen, pri kateri ni docsti resitev,kot operacije, uradno,po latinsko?

hvala lepa in DOber dan Vam zelim, Duhanoga

New Report

Close