Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva alkohol v nosečnosti

alkohol v nosečnosti

Pozdravljeni!

Obračam se na vas z zadevo, ki se me pravzaprav nič ne tiče, a vendar…
Prijateljica je noseča cca ?? tednov (rok ima v marcu), in kljub temu, da sta s fantom vesela tega, še vedno oba živita enako življenje kot prej. Udeležujeta se zabav na katerih se spije zelo veliko alkohola in kadi marihuana. Prijateljica sama prizna, da se ga včasih napije, praviloma pa tudi skoraj vsak teden (vikend) kadi travo.

Glede na to, da vem, da so prvi trije meseci pri razvoju otroka zelo pomembni, se bojim, da njeno ravnanje ni ravno pametno, vendar bi želela glede tega strokovno mnenje, preden ji karkoli rečem. Res se praviloma držim načela, da se ne vtikam v nikogar, vendar gre tu za osebo, ki mi res veliko pomeni in glede na to, da so v njeni družini že bili primeri duševne bolezni, me še dodatno skrbi.

Hvala za odgovor!

Mojca

Za kanabis sicer ne poznam konkretnih okvar (čeprav ga odsvetujejo) za alkohol pa je znano, da škoduje. V manjših količinah je verjetno učinek težko merljiv a verjemam, da vsakršno pretiravanje škoduje. Redno pitje alkohola lahko povzroči fetalni alkoholni sindrom (pri kroničnih pivkah), kar pripelje do duševnih in telesnih okvar pri otroku, ki so nepopravljive.

New Report

Close