alernova ali aptamil adc
Lep pozdrav.
Tokrat se vam oglašam z nekim vprašanjem,…o tem sem prebrala veliko vendar še vedno cincam!!!
Sin ,sedaj 5 mesecev je alergičen na kml.test je bil neg pri 3 mesecih,vendar z zelo očitnimi sumi,voden na alergološki,nasl.pregled čez mesec dni,zato sem na dieti brez kml,jajca že od 2 meseca.stanje je bilo ok.
me pa zadnje čase,kake 3 tedne mori,da-ker moram dodajati alernovo,…zjutraj in zvečer kar po žlici z rižolinotom.vse ok do sedaj.te alernove je sedaj že kar nekoliko več čez dan,ker imava samo ponoči dojenje in 3x čez dan.ostalo je 2x gosti obrok in 1x flaška.
kaj opažam??!!
sinček je začel obilno kakati,prej je kakal do 3x na dan kot pač pri dojenm otroku,vedno z nekaj primešano sluzi.
sedaj opažam da kaka vsakič takoj kakih 10 min po obroku,ki je narejen iz alernove.(gosta ali flaška).
blato je zopet zeleno,je bilo tudi že prej,samo vmes je bilo res ok,tudi sluz je vmes.in bolj tekoče je zopet.driska ni.drugače je zdrav.živahen,zvedav.težav ob moji dieti in dodatku do sedaj ni imel.
je vzrok lahko alernova ali mogoče samo gosta hrana???gosti obrok poje z užitkom.alernovo malo sladkam,ker je drugače ne sprejme.vsaj tako so mi svetovali.
kako je pa kaj z aptamilom adc???ga imajo po vaših izkušnjah oztroci raje??
upam da sem razumljivo napisala moj spis,ampak opažam spremembe.in malo sumim na alernovo.
lep preostanek vikenda.
Lahko so spremembe blata v zvezi z Allernovo. Gre za kravje mleko z razcepljenimi beljakovinami (da jih telo ne prepozna kot alergen), še vedno ap je kravje mleko, pač drugačno od materinega. Če ima otrok samo spremembe blata, drugače pa lepo prenaša, ga ne napenja, nima kožnih sprememb, potem ni potrebno ukrepati.
Trenutno se zdi, da ima Apt.ADC malo boljši okus kot Allernova.
Še 1x pozdravljeni!
Dečka ne napenja,nima kolik,težav,se mi zdi da samo mleko-alernovo prenaša,če nima teh težav.le te spremembe na blatu me zopet motijo….pa sedaj sem se spomnila……se mi zdi da deček po alernovi,ampak samo takrat ko popije flaško(120ml,ali celo manj),poliva ……ne veliko,samo je pa to vedno in zelo očitno da samo ko popije to flaško.????
prej je zelo polival ampak se to zdaj izboljšuje in je za več kot 50% minilo.le občasno.
.se mi zdi da bi vsaj po gosti hrani moralo blato imeti bolj gosto konsistenco.ali se motim??
malo razmišljam da bi probala menjati,vsaj da vidim kako bi prenesel ap adc,ali pač naj pustim tako kot je???kaj mi svetujete?
lp in hvala
Živjo, hruškica,
pri našem malčku je bilo zelo podobno, ko so nam predpisali Allernovo. Testi niso pokazali nič zanesljivega, ampak ob dieti so se stvari izboljšale- do uvedbe Allernove, ki sem jo dodajala samo v kašice, ostalo sem dojila. Blato je postalo zeleno in sluzasto, ga je tudi rahlo napenjalo. So mi rekli, da se mora navaditi….meni pa je otrok začel zavračati hrano, čeprav je zelo dobro jedel sprva in na koncu je pristal samo še na dojenju. Ko smo imeli ob 1.letu spet kontrolo pri alergologu, sem povedala in takrat so vzeli kri in jo testirali še na posamične beljakovine KML. Ugotovljena je bila zelo huda alergija na KML, sploh na kazein iz mleka, na ostale beljakovine NE in takrat je alergologinja rekla, da Allernova sploh ni primerna za sina, da je le Aptamil ADC možen nadomestek, ki ni hidrolizat kazeina. Itak, da otrok ni hotel niti povohati to mleko, zato mu ga nisem dala, sem dojila še eno leto ob počasni ponovni uvedbi goste hrane. Prepričaj se, če mu torej to mleko sploh ustreza, da se ne bo naredila kaka dodatna škoda…. lep večer, Tina
Seveda lahko poskusite Apt.ADC in le zelo alergični otroci tudi tega mleka ne prenašajo, v tem primeru dobijo Neocate. Vendar počakajte še teden, dva, po uvedbi drugačnega mleka so spremembe blata normalne.