Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija alergija na pršico v moki

alergija na pršico v moki

Pozdravljeni!

Hčerki( 2 leti) so odkrili poleg že starih alergij na jajca in arašide ša alergijo na pršico v moki, pa me zanima kako ukrepati. Ali je dovolj da je v drugem prostoru ko se dela kaj z moko ali so potrebni bolj strogi ukrepi?
Zanima me pa še ali mogoče obstaja kakšen seznam kje naj bi se vse skrivali arašidi, ker ima kar močno obliko in me zelo skrbi.

Hvala za odgovor in lep dan.

Pršico v pšenici bi ev. lahko uničili z zamrzovanjem moke. Verjetno pa ne bi zadostovala samo odstranitev otroka iz prostora, saj pršice ostajajo v mikrodelcih v zraku.
Za arašide je potrebno brati deklaracije živil, olj, gotovih izdelkov.

http://www.zps.si/sl/testi-vip/hrana-in-pijaca/vipov-test-alergene-snovi-v-hrani.html

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovana Tanč, oglašam se zato, ker prvič slišim za alergijo na pršico v moki… Ima pa triletna hči nedavno odkrito alergijo na pršico (tisto v posteljah, prahu…), zato me zanima, ali sta ti dve pršici sorodni in ali moramo biti kakorkoli pozorni tudi na moko. Ker zelo uživa, ko nam pomaga pri gnetenju testa za kruh, pico… Samo za informacijo: kot dojenček je bila alergična tudi na pšenico, KML in jajca, že od takrat pa je tudi alergična na arašide. Hvala za odgovor!

Pršice so seveda sorodne, ne vem pa, če obstaja navzkrižna alergogenost. Če nima težav pri delu z moko, potem to ni to.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close