alergija na mleko oz. intoleranca na laktozo
ajaj… ni otroček…
Mislim, da, če gre za laktozno intoleranco, da takrat ni težav pri uživanju jogurtov in skut, saj je v njih laktoza predelana. Seveda pa je še vedno možna alergija na mleko ali pa na dodatke k tem izdelkom (barvila, umetni sladkorji, itd…)
Več informacij in izkušenj lahko dobiš na forumu ALERGIJE:
Dober dan,
imam s testom dokazano itoleranco na laktozo. Opravil sem kožni test tudi na druga živila, toda posebnosti ni pokazal. Zanima me ali je možno, da je kožni test zatajil in da sem alergičen še na jajca in piščančje meso? Nareč zadnje dni sem imel tri dni zapored drisko, edina skupna stvar v živilih pa je bilo piščančje meso in jagode.
lp
Damjan
Moji hčerki niso ne krvni ne kožni testi pokazali ničesar. Alergijo so odkrili s krpičnimi testi, kjer ti dajo alergen na kožo, prelepijo in čakajo 72 ur – ima pozne alergijske reakcije – no, takrat je bilo pa vidno.
Intoleranco na laktozo sem dokazala pa kar sama – alergije na mleko ni imela – ko smo ji dajali jogurte, skute, mleko, je imela drisko in krče, če ji dajemo ista živila, brez laktoze, reakcije ni.
če prebereš navodila za jemanje kapljic coli prev, boš ugotovila da ima večina novorejnčkov prehodno laktozno intoleranco, te kapljice pa so namenjen ravno razgradnji laktoze.
sicer pa se je pri nas, alergija na KM kazala kot pri vas, z neprespanimi nočmi, jokom kadar koli v 24 urah, ko se je z krikom zbujala , …..in izpuščajem, žal že od prvih dni po rojstvu.