adenotomija in miringotomija
Lepo pozdravljeni!
Sem mamica 4,5 letnega otroka, ki je zaradi smrčanja, oviranja pri govoru, naglušnosti in ponavljajočih se vnetij ušes in dihanja skozi usta bil pregledan na orl, kjer so svetovali odstranitev žrelnice in miringotomijo. Pred nekaj dnevi sva opravila operacijo, ki je potekala brez težav. ob prihodu na oddelek je imel sledove krvi v desni nosnici in krvavkasto vato v desnem ušesu. Drugače je dobil calpol zaradi bolečin v grlu, vse drugo je bilo v redu. Naslednji dan sva po viziti odšla domov, seveda sem zdravnika vprašala kako je z ušesi in mi je kratko in jedrnato nekaj zamomlal, če sem dobro slišala je povedal, da morava paziti da ne pride voda v ušesa enih 10dni potem bo pa itag kontrola, pa da vse povejo sestre. Nato sva dobila začasno odpustnico in datum za kontrolo komaj 18.7, kar je seveda dosti dlje kot 10dni. Sedaj pa sem zbegana in imam kar nekaj vprašanj: kako dolgo je potrebno ščititi ušesa pred vodo in kaj je lahko narobe če slučajno voda pride v ušesa, saj je pri otrocih težko dosečti da te vedno in povsod ubogajo? Konec meseca gremo tudi na morje (28.6) pa me zanima ali je takrat še vedno potrebno paziti na ušesa?
Svetovali so tudi, da mora mirovati in da ne sme skakati in podobno vendar sta bila z bratcem kar divja in nista prenehala vriskati dokler mu ni iz desne nosnice začela tečti kri, ki se je čez 3-5 min tudi ustavila, pa me zanima ali je to kaj nevarnega ali ne? Doma imamo trampolin in ima sedaj prepoved skakanja pa me zanima ali lahko skače ali ne?
Verjetno sem preveč zahtevna, vendar sem popolnoma zbegana in prestrašena kot verjetno vsaka mama. Upam da boste naši odgovore na moja vprašanaj in hvala že v naprej!