Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje 4 – ure dela, ostalo bolniška

4 – ure dela, ostalo bolniška

Pozdravljene,

evo vpr., ali katera ve, ali se da delati 4 ure ostalo pa imaš bolniško? G mi je naročila več počivanja. Za cel čas ne bi šla rada na bolniško, zato me zanima, ali je zgornja varianta sploh možna. Najprej bom tako ali tako koristila dopust po urah (ker pa sem zaposlena le še nekaj mesecev, tega dopusta v letu 2007 ne bo ravno veliko). Upam, da mi boste znale odgovoriti. V skrajnem primeru bom šla pač za ves čas na bolniško.

Thx

Ja je možno. Osebni zdravnik ti napšiše bolniško z 4 ure, 4 ure pa greš delati.

Dopusta uradno ne moreš koristiti po urah ampak samo po dnevih. Če imaš 22 dni dopusta potem je to 22 dni in ne 176 ur ne glede na to kolikšna je tvoja delovna obveznost ( 4 ali 8 ur dnevno ) Če ti to odobrijo v službi je to dobra volja delodajalca.

V letu 2007 ti pripada celoten dopust ( seveda če si zaposlena za nedoločen čas ali določen čas še celo leto ) ne glede na to kdaj greš na porodniško. Edina omejitev je, da ga moraš izkoristiti 10 delovnih dni v tekočem letu ( 2007 ) ostalo pa do 30.06.2008. Kar v teh terminih ne pokoristiš ti propade.

Lp,

Marjana

TAKO KOT JE NAPISALA MG.TUDI MOJA SODELOVKA JE DELALA 4 URE ,4 PA BOLNIŠKA.MISLIM DA JI JE GIN.TAKO DAL.SREČNO

Jaz sem tudi delala po 4 ure, dopust pa sem izkoristila po dnevih na koncu – preden sem šla na porodniško.

No jaz sem od septembra na 4 urah. Splošni dr. mi je po priporočilu gin. napisal bolniško. Prvi mesec dobiš bolniško od svojega splošnega zdravnika, potem vsak naslednji mesec ti mora bolniško odobrit ZZZS. Zdaj bom zaključila bolniško in pričeva z koriščenjem dopusta, potem pa porodniška.

Lp

Ali tudi preverjajo na domu tvojo prisotnost, po 4- urnem delovniku.

Ima katera kakšne izkušnje s tem ?

Hvala za pojasnilo,

Laura

ja, je možno. ginekolog mora napisati predlog, osebni zdravnik pa ostalo.

Jaz sem tudi delala po 4 ure zadnje tri mesece. Na odločbi iz zavoda ni nobene določbe, da moraš biti doma, sploh pa na zavodu ne morejo vedeti, kakšen delovni čas imaš.

Je bilo pa pri meni tako, da mi je po službi pošteno pasalo biti doma :))

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Kako pa je potem z vrednostjo place, ce si 4 ure na bolniski, 4 pa v sluzbi ?
Je 100 % kot da si bila skozi v sluzbi + prevoz in malica ?

In kako se potem obracuna znesek porodniske ?

Hvala za vsa pojasnila !

Mukica

New Report

Close