38 teden
Živjo!
Tudi pri meni ni še nič novega,razen bolečin v križu.To pa vem da se dete že pripravlja in mi ni tako hudo.Še zmeraj pa cele dneve hodim okrog,danes sem morala še gume zamenjat,ker je zopet napovedan sneg.
Drugače pa vas spremljam vsak dan in držim pesti za vse .
Petra tudi za tebe držimo pesti in ti želimo vse najboljše,pa obveščaj nas da vemo kako ti gre,ker očitno boš ti ta prva med nami.
LP Jasmina
joj, punce, ko vas takole berem, kako odštevate , sem vam kar malo fouš 🙂
Jaz imam rok šele v februarju in si predstavljam, kako bo…
Ne razumem, kako imaste možove ravno zdaj na službenih poteh! jaz mojemu že ne bi dovolila , da okol hodi … malo se hecam , pa vendar!
Zdržite do konca, mislim na vas …Kaja
No po še eni komaj prespani noči se še jaz oglašam.Če povem po pravici mi je že tok dolgčas da se mi meša.Zjutraj tamalo peljem v šolo pojem zajtrg,in nato brskam po spletu-vmes pa še pospravljam in kuham.Komaj že čakam da grem rodit,čeprav me malo skrbi kako bosta moja dva brez mene predvsem tamala ki je ful navezana name-mož je pa strog k hudič.Ma ne vem pol se obremenjujem s porodom kako bo,kok bo trajal,a bo spet tok bolel kot prvič-a bom zdržala glede na to da sem pri 21 ih komaj sedaj pa jih imam 28 in sem čist brez kondicje.Mah bo že.Lep pozdrav se še oglasim če gre katera rodit ji želim vse naj naj.
Živ žav!
Jaz sem prava maratonka proti vam – še 18 dni. Kaj delam in kako sem? Vsega sita. Hrbet oz. križ boli in boli, bolečina seka še v levi kolk in naprej do kolena, zjutraj, ko sem peljala starejšega sina v vartsvo, sem srečala prijateljico in mi je poklonila kompliment, da hodim kot Herr Flick ( saj veste znamenita nadaljevanka Alo, alo). Po kavici je bilo počutje boljše…hehe.
Sicer pa skozi nekaj počnem, sedaj me čaka gora cunj za zlikat….grr…najbolj grozno delo na svetu, pa kuhanje kosila itd. V glavnem gospodinjska dela. Danes je še tako oblačno in mrzlo vreme, da se mi še na sprehod ne da. Mogoče po kosilu.
Drage nosečke, ko boste potovale v Rim, veliko veliko dobre volje in rezultat bo dober. Ne bojte se in ne sekirajte se brez veze. Pa sporočite kako se je izteklo. Veliki finale…
Lp, T.
Še sem tukaj!
Danes je naš mali ful živahen; pravijo da se pred porodm umiri? Ali katera, ki je že rodila lahko to potrdi? No, če bo tako naprej še ne bo v nedeljo nič. Jaz pa sem trdno računala na rok. Saj vem, da je to samo v 5-tih %, ko ženske rodijo na rok. Samo upam, da me ne zadržijo v bolnišnici, če bom po roku. Mislim, da ni fajn ko te mažejo z gelom za odpiranje, pa packajo v porodni sobi, pa te spet dajo v bolniško sobo. Vse to sem videla, ko sem bila v 32. tednu v porodnišnici. Kolegica pravi, samo pozitivno misliti pa bo. Pravi, tudi med porodom poslušat samo sebe in otroka, ki želi na svet in vse bo OK. So trenutki ko sem boječka, prestrašena, potem pa spet poskušam razmišljat kot mi je svetovala kolegica. Naj bi tudi pomagalo, da se z otrokom “dogovoriš”, kdaj in kako bo (no zdaj pa že mogoče pretiravam). Pa vseeno vam povem še tole: ko sem bila v 32. tednu v bolnišnici (ker je CTG zaznaval popadke), na smrt prestrašena, žalostna in ne vem kaj še vse; sem se res z našim malim pogovarjala, da je še prehitro, da bi prišel na svet in naj ostane še na toplem. Ja, kot vidite me je ubogal. Bom pa še zdaj poskusila, mogoče pa ni naključje in bo jutri ali pa v nedeljo že pri nas.
Lahko noč drage moje
Petra
Pri meni se nekaj dogaja.Okrog 5h zjutri mi je odteklo malo plodovnice,,normalno panika sem mislila da se je začelo, potem pa se je vse umirilo.Potem cel dan malo rjavkast izcedek in krči taki kot pri menstruaciji in to zdaj na pol ure .Mogoče se je pa res začelo ali pa je to še lažni alarm in se samo maternica pripravlja na porod. V glavnem nevem kaj se dogaja vsekakor pa vas obvestim .
Ali je katera izmed vas že imela podoben primer?
LP Jasmina
Danes je moj porodni termin. Sem bila zjutraj v porodnišnici, CTG super, brez popadkov. Ko pa pridem domov, presenečenje! Roza sluz na vložku.
Ja za zdaj sem še doma. Ali katera ve, kako dolgo še traja ko se pojavi sluz. Tudi krči so spet tukaj, vsak večer po malem. Danes se mi zdi, da so kar malo močnejši. Če me kaj ne preseneti se še jutri oglasim.
Lahko noč
Jaz sem dejavna bolj tako… Me ful boli v križu, bolečina pa se seli še v levo nogo in kolk, tako, da bolj šepam okoli kot hodim. Veliko energije mi pobere starejši sin, ampak ati tudi dosti pomaga, tako, da gre. Ponoči ne morem spati, evo že od 3.30 bluzim po hiši… sicer pa… še 14 dni…da bi le prej prišel veliki dan. Otečena sem pa kot Michelin- ček.
Jasmina je pa res verjetno že iz vsega hudega ven…Da bi le bilo po vseh njenih maximalnih pričakovanjih.
Lp, T.