Najdi forum

Pred leti sem obiskala Romana Vodeba in takrat se je začela moja pot navzdol. Iščem si pomoč vendar me terapevti in prihiatri pošiljajo drug k drugem. Nihče mi ne zna več pomagati. Zanima me če ste druge žrtve našle koga, ki vam je znal pomagati.

Kaj pa vam je naredil ta Roman ? In kdo sploh je on ?

On je samooklicani psihianalitik, brez ustrezne izobrazbe in supervizije. Uporablja attachment terapijo, ki je pseudo znanost in povzroči veliko tepljenja. Škoda je na čustvenem, mentalnem in spiritualnem nivoju. Išem psihiatra ali psihoterapevta ki bi mi znal pomagat.

Brez zamere, ampak zakaj ste sploh šli k nekomu, za katerega ste vedeli, da nima ne ustrezne izobrazbe ne česarkoli, kar bi mu omogočalo pravilno in odgovorno opravljanje takega dela? Verjetno ste se vendarle pozanimali, h komu greste, in osebo preverili, preden ste se odločili za obisk – ali se motim?

Kar se tiče psihiatra, vam žal ne znam priporočiti konkretne osebe. Danes je dobrega strokovnjaka res težko najti.

Ko pa se boste odločili za določenega psihiatra, je smiselno, da si prej ogledate mnenja, forume in druge informacije o njem, da dobite vsaj približno predstavo o osebi h kateri ste namenjeni in o njegovem delu nasplošno.

Čisto iskreno, bila sem neumna in naivna da sem šla k njemu. Brala sem si njegove bloge v tistem obdobju in se mi je zdel zanimiv.

Najti dobrega strokovnjaka, ki bi sedaj znal razrešit škodo pa je skoraj nemogoče. Bom pa vztrajala da si razrešim to situacijo.

Kaj vam je pa tako hudega storil, da sedaj potrebujete psihiatra? Si ne bi mogli kako pomagati sami? Kot sem rekla, zelo dobrega psihiatra po dostopni ceni boste težko dobili. Več sreče bi morda imeli s kakšnim psihoterapevtom, saj jih je veliko več kot psihiatrov.

Na napotnico za psihiatra boste čakali tudi več let. Če se le da, poskusite svojo stisko najprej reševati sami – s predelavo dogodkov in svojih emocij. Pojdite na kak lep sprehod, zdaj ko so tako lepi sončni dnevi. Poskusite se za trenutek umiriti, zadihati in vsaj malo odklopiti od skrbi, ki vas bremenijo. Vem da je lažje reči kot storiti ampak vsaj poskusite.

Srečno in vse dobro vam želim.

Hvala za vaše nasvete in vzpodbudne besede.

Upam, da bo kaj pomagalo, še vseeno pa potrebujem nekoga da mi pomaga.

Pozdravljeni,

najprej se mi zdi pomembno povedati nekaj glede konteksta. Roman Vodeb je v slovenskem prostoru znan kot precej kontroverzen teoretični psihoanalitični komentator, ki pogosto nastopa v medijih in javnih razpravah. Ni pa psihoterapevt v kliničnem smislu, kjer obstajajo jasni profesionalni standardi, supervizija in etični kodeksi, ki ščitijo ljudi, ki pridejo po pomoč. Ko nekdo nastopa kot nekdo, ki razume duševnost in ponuja razlage ali svetovanja, lahko ljudje v tak odnos pridejo z veliko zaupanja in tudi ranljivosti.

Ko berem vaš zapis, se mi zdi pomembno predvsem to, da se vaše izkušnje ne zmanjšuje ali relativizira. Če ste se v tem odnosu počutili prizadeto, zmedeno ali celo izkoriščeno, je to nekaj, kar je vredno vzeti resno. V odnosih, kjer nekdo nastopa kot avtoriteta na področju psihologije ali psihoanalize, se lahko zelo hitro vzpostavi močna čustvena dinamika. Človek lahko začne v drugi osebi videti nekoga, ki ga razume ali ki ima odgovore na njegove notranje stiske. Ko se tak odnos zaplete ali razpade, lahko ostane precej zmede, dvomov in bolečine.

Sprašujete tudi, kdo vam lahko pomaga. Če je takšna izkušnja pustila občutek zlorabe ali manipulacije, je lahko zelo koristno, da o tem govorite z nekom, ki je za takšno delo usposobljen in deluje znotraj jasnih profesionalnih okvirjev. Psihoterapija je pravzaprav prostor, kjer se lahko počasi razume, kaj se je v takšnem odnosu dogajalo in zakaj je imel na vas takšen vpliv. Tak proces običajno ni hiter, vendar lahko človeku pomaga, da ponovno dobi več jasnosti in notranjega miru.

Takšne izkušnje pogosto v človeku odprejo tudi vprašanja o zaupanju in o tem, zakaj je bil nek odnos tako močan. To niso preprosta vprašanja, vendar se jih da postopoma razumeti, če ima človek varen prostor, kjer lahko o tem govori.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Vodeb je samooklicani psihoanalitik. Ima športno fakulteto ter nek magisterij ter nič druga. Doktorat so mu zaradi nestrokovnosti zavrnili.

Pravi psihoanalitiki morajo po dokončanem magisteriju iti še skozi 4 let več usposabljanja pri priznanem psihoanalitičnem inštututu ter imeti ogoromno ur supervizije od stareših psihoanlitikov,… Šele takrat dobijo mogoče diplomo ter se lahko nazivajo psihoanalitiki. Tega pa Vodeb ni dal skozi.

Roman vodeb je šarlatan ter lažnivec.

Pravi psihoanalitiki se ne mečejo vn ob vsaki priložnosti ter promovirajo zaradi lastnega narcizma ter koristoljublja. Roman Vodeb pa to počne ter pere možgane ovčkam.

On dela podobno kot nekateri šarlatani, ki govorijo da so doktorji pa nimajo ne doktorata ne nič.

Priporočam izogib.

Gospe zelo priporočam da naslednjič uporabi internetni brskalnik preden se odloči komurkoli iti na obisk. Sem poguglala in o tem Romanu Vodebu je toliko slabega napisano, dejansko nič dobrega. Če sem iskrena že njegova uradna spletna stran in knjige so poden, ko že samo to vidite oz. nahitro poguglate bi vam moralo biti vse jasno. Tipa bi morali sankcionirati in to zelo nujno. Gospa zelo mi je žal za vas, ker ste doživeli traume zaradi šarlatana.

Lp

Vir: https://forum.zurnal24.si/forum/tema/kdo-je-tale-roman-vodeb-2111337/

New Report

Close