Najdi forum

17- letni sin je imel konec februarja prometno nesrečo z motorjem. Med drugim je imel zlomljeno stegnenico. Še isti dan je bil operiran- diagnoza fractura femoris dex. Potek operacije: rez. Zelo trda kostnina. S težavo vstopajo., milimeter po milimeter v stegnenični kanal v kombinaciji s povrtavanjem zgornjega dela. Na koncu dosežejo, da uspejo vstaviti vodilno žico skozi celotni kanal v dveh projekcijah. Nato povrtajo na 11 mm celotni stegnenični kanal. Vstavijo 10 mm žebelj, zaprejo z nekaj manevri, zaklenejo na vseh projekcijah. Drenirajo in zapirajo po plasteh.

Zlom se je zacelil, sin je bil tudi v zdravilišču v Olimju. Po zdravilišču kontrola. Na kontrolo je bil naročen spet v avgustu sedaj mu je kirurg dejal, da verjetno žeblja ne bi odstranili, ker je precej zarastlo. Naročil ga je spet na kontrolo ćez 1 leto.
Zanima me vaše mnenje – ali je dobro za otroka, če bi žebelj ostal v nogi?
Ali bi bilo dobro žebelj odstraniti, saj je od vstavitve minilo pet in pol mesecev – predvidena je bila odstranitev od 8 mesecev do 10 po poškodbi.

Že vnaprej hvala za vaše mnenje, ki ga zelo cenim, saj ste sina vi že operirali po rokometni poškodbi kolena pred dvema letoma.

Spoštovani,

z ozirom na mladost priporočam odstranitev žeblja, vendar šele po preteku enega leta od poškodbe.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b]info@arthron.si[/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.
Imela sem zlom stegnenice in operacijo, kjer so mi vstavili daljše železo v kost.

Prejšnji teden sem imela kontrolo. Kost se lepo celi in nogo lahko bremenim za 30 kg.
Pozabila pa sem vprašati kako je s fragminom. Do kdaj ga moram jemati? Zdaj je mimo 5 tednov.oziroma 38dni.

Hvala.

Pozdravljeni,

priporočam prejemanje ali samodajanje do preteka 6 tednov od operacije.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b]info@arthron.si[/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozz

Zlomil sem si stegnenico,zaradi padca z višine,bil operiran in so mi vstavili 3 (šraufe) in kovinski del za vezavo. 1 teden bolnice,in 9 mesecev bolniske,ter 2 meseca fizioterapije v centru,

Vse ostane v nogi,

Mi lahko podaste oceno invalidnosti,približno.

N8sem vec gibcen kot nekoč,nimam moči in itd….

Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

po takšni poškodbi invalidnost ni samoumevna in je v vecini primerov sploh ni. Veliko ljudi se po zlomu stegnenice in operativnem zdravljenju sčasoma dobro funkcionalno rehabilitira.

Stopnja morebitne invalidnosti se ne določa glede na vrsto poškodbe, temveč glede na dejansko funkcionalno stanje po zaključenem zdravljenju.

O tem odloca izkljucno invalidska komisija na podlagi celotne medicinske dokumentacije.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, | ortovital.si | Kontakt: ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, info@asantis.si

New Report

Close