Najdi forum

življenje v grčiji

Koliko nakladanja in ponavljanja enega in istega na sto in en nacin!
In vsak opisuje svojo zivlj.zgodbo?? Ta Forum ni vreden branja. Res skoda casa ;(

Are you saying we are all talking bullshit here. If you are I agree! ha,ha,ha,….

madona

Od prvotnega posta bo vsak cas 5 let. Zanima me, kako je avtoricino zivljenje zdaj. Imata se kaj otrok poleg sina, ki verjetno ze hodi v solo?

Mates
Jaz se strinjam s teboj Mates. Slovenci smo rasisti saj smatramo cel Balkan in Azijo ter Vzhod za ciganijo.Zahodne drzave kot Anglija, Nemcija itd pa smatrajo tudi Slovence za cigane. Kar se tice te zenske in njenega Grka pa ne mores jemati resno, saj vsi vemo kaj je zaljubljena trapa. Ta Grk se noce porocit z njo kar pomeni da noce investirat nicesar v njuno bodocnost skupaj.Saj vsi vemo da poroka je velika stvar v Grciji. Zakaj tega ne stori. Zato ker se njegova familija ne strinja. Za njih je ona ena tistih pritepenk iz vzhoda, sramota za familijo.. Ja kaj ji pa ostane, priloznostni sex, in nesrecen otrok ki ne bo imel ta pravih starsev.
Lp pa brez zamere.

Tudi ti Brit dajes vtis, da si bil zelo nesrecen otrok, ki je tak ze celo zivljenje. Nesrecen in hkrati neodrasel, clovek, ki nima zivljenja in je obseden s Slovenci po svetu. Mislim, da te bo kdo slej ko prej poslal na kako psihiatrijo.

Ne vem zakaj se toliko ubadas z menoj saj jaz nisem tisti ki sprasuje za nasvet tukaj. Povej kar mislis o njej in njenem Grku in ne zapravljaj casa z menoj, ker je brez veze.Ce nimas kaj povedat njim se ni treba znasat nad menoj

Pa se to, nisem neodrasel ampak se ze od svojega 16 leta ukvarjam v empiricnimi raziskavami homoseksualnosti v tujini. Do sedaj sem ugotovil, da najmanj boli s strani kitajcev in indijcev, najvecje tezave pa sem imel z americani. Kriv je pa rektum, ki sem ga podedoval.Tako da imam cilj v zivljenju, psihijatrija me je pa ze pregledala in imam papir da sem popolnoma v redu, in to je bila tuja spihijatrinja ker slovenskim ne zaupam.

Tako. Zdaj pa oprostite, moram iti, caka me indonezijec.

No ja , Brit ima vsaj potrdilo da je dusevno zdrav, kar je vec kot lahko recemo zate.?! Ti se za svoj lastni pogreb ne mores podpisat.

spostovan
najprej bi se opravicil vsem ki lmate zmotno mnenje o nas grkih in prav hudo mi je kako
slab clovek sem,
naj vam na hitro povem da smo tretja generacija grkov.ki smo razpeti med slovenijo in
grcijo v slovenijo smo prisli v sredini 60 let ker moja mati slovenka jn oce grk nista nasla
smisla zivljenja v takratni grciji ki je omirala pod tezo drzavljanske vojne,po vojni smo se
vrnili v gr. ker sem vzljubil slovenijo sem se vracal in vracal in spoznal tudi mojo zeno
razpeta med dvema drzavama sva si ustvarila kar lepo zivljenje in rodila sta se nama dva
otrocka,hcerka se je poslednicno zaljubila v grka in pred nekaj dnevi smo praznovali
prvo obletnico rojstva moje vnukinje, Tudi moja hci se nece porociti njena hci nosi moj priimek
saj ljudje se po celem svetu razhajajo in je bolje da nosi tvoj priimek saj drugace moras tudi ti nositi priimek tvojega fanta ker drugace si avtomatsko prepustila otroka svojemu fantu,v
kolikor pa nosite vsi isti priimek pa bo sodisce upostevalo dodelitev tistemu ki ima boljse pogo
je za zivljenje solanje itd,otroka,obicajno v gr oce.naj vam povem da grki nismo leni nekateri
delajo po tri sluzbe da prezivijo druzine,so pa nezauplivi saj zgodovina ni bila naklonjena
se opravicujem za napake ,lp

Kar se Zahoda tice spadajo Grki v isto kategorijo kot vsi Balkanci s Slovenci vred. Ne pozabi da je bila ravnokar Yugoslavija edina Balkanska/Evropska drzava vpletena v zelo grdi drzavljanski vojni katere grozote se lahko primerjajo z danasnjimi IS v Siriji. Mislis da se je to pozabilo. Jaz nikomur ne povem od kje sem, ker me je sram biti Balkanec.
lp

ko preberem ,veleumno expertizo avtorja “kdo je moški” o slovenskih in grških moških, me članek prisili, da ga uredim, da bo imelrealno vrednost, glede predstavitve obeh.
Generalno dajati v okvir oboje, kot slovenske in grške moške je zgrešeno, kot, kot če bi za slovenske ženske dejali, da jim je edina težnja uloviti premožnega, lahko vodljivega moškega, katerega bo uspešno uredila prepis njegovega premoženja na sebe in ga kasneje (čim prej) izbincala iz svojega življenja. Seveda je takšnih veliki odstotek. Tako tudi moški nismo vsi, gostilniški tipi, ki hodimo s prijatelji na žure in zapravljamo še zadnje cente, ki jih je žena zaslužila, (še prej pa svoje zapravili). O grkih pa je znano, že odnekdaj, da so v večini LENUHI, pretkani v vsem, sposobni brez dela dobiti denar in tudi mamini sinčki ( kot tudi večina moških edincev pri nas). Da pa bi grki delali dvojno delo, pa je dobra osnova za kakšno filmsko komedijo, ki pa je ne bi mogel igrati grk, ker bi prej na soncu zaspal. Seveda pa takšni niso vsi.Izjeme pa potrjujejo pravilo. Dokazi so tudi danes, v spoznanjih o grški krizi, katere delček je tudi njihovo nezasluženo zapravljanje denarja, ko recimo si izplačujejo dodatke, za pravočasno prihajanje na delo, dodatek, ker se morejo voziti z prepolnimi avtobusi, ker delajo na otokih, pa ščerke ne more dobiti ustreznega partnerja, ko je učiteljev nekajkrat več, kot učencev na določenih šolah, a dobivajo 13, pa tudi 14. plačo in božičnico itd. itd. .itd…..Zato prihodnjič, pred pisanjem podobnih cvetk, dat pletilke iz rok, ali skladovnice pripomočkov za osebno urejanje in se posvetit informacijam, ki jih je povsod dovolj.

jA DOBRO SI POVEDAL
Grki so se nekako uspeli izognili splosne balkanske reputacije, to je hvala njihovi zgadovini. Toda to je ze zdavnaj mimo in sedaj so trdno uversceni med Balkansko bando isto kot Bulgarski cigani in Albanci. Toda kljub temu, oni so ziv dokaz, da vsaka kultura vpliva dalje kot na primer drek na podplatu, a ne?No mislim da to zajame vse kar se lahko rece o Grkih.Oni delajo ogromno skodo Evropi in cim prej grejo ven tem bolje, fucking lazy bastards.
lp Brit

Brit, ne razumem, de ti da o tem debatirat, ker mislim, da če bi se ukvarjal sam s sabo, bi imel dovolj dela. Tudi sama imam fanta grka in ne morem reči slabe besede o njem, kaj pa bo prihodnost prinesla pa se nikoli ne vem, tudi, če bi imela slovenca ne. Ko tolk pametujete, kako so grki slabi, ne vem zakaj se potem toliko slovenk loči, če ste pa tako idealni? Sem imela možnost spoznati kar veliko tujk v Grčiji, ki so srečno poročene tudi 10 ali več let, prav tako tujke tam nismo nobene drugorazredne državljanke ampak smo enako spoštovane.
Kar se lenobe tiče se lahko samo nasmejim, ker še nisem videla tule mladih fantov recimo, ki bi delali pri 40 stopinjah po 16-18 ur na dan kot recimo natakarji… tule so raje na borzi in zajedajo starše, da bogim otročkom ne bo treba delat, naj bodo raje na računalniku, bova že ati in mami vse uredila.. dejte no lepo vas prosim, ne govorte na pamet, ker mi je od tega slabo… pejte raj pogledat, koliko slovencev je na zavodu, ker se jim enostavno ne da delati, ker je bolje zjutraj dolgo spati, mogoče greš kam za kakih par urc kej pofušat pa dobiš tistih 700 eur alu več!!!

Toliko zaenkrat in lep pozdrav 😉

Ja Doriss kdo je pa rekel da so slovenci bolsi delavci ali zakonski mozje kot grki.Slovenci niso nic,nula v primerjavi
s katerokoli nacijo na Balkanu in juzno od njega. Slovenci so hlapci, brez svoje kulture vse kar imajo izvira od drugje.Se zganci in polenta ni slovensko. V sloveniji je 60 000 tisoc lovcev in ribicev, ki samo rinejo v naravo ubijat vse zivo. Kupujete si avtomobile, hise, ki so dalec preko vasega financnega statusa, in to vse na racun druzine. Slovenci ste ljudje brez kulture ter znacaja. Mene je tako sram da se nocem imenovat slovenec.Na primer Anglezi izkoristijo vsako priliko da recejo: I am proud to be English. Ali je ze kdo slisal slovenca da rece kaj takega?? Jaz ze ne.
lp

Ja Brit, tukaj se res strinjava, slovenci s(m)o res narod najnižjega nivoja, nimamo nobenega čuta za sočloveka in ničesar, no sama sicer nisem taka, se vidi, da sem že kar nekaj sveta prepotovala, drugače pa ja, čisto vse je res, kar si napisal :(. Tu pa vidiš v Grčiji kako ljudje držijo skupaj, resno, tukaj je sosed sosedu res najbojlši prijatelj, ne tako kot pri nas, ko se zaradi metra zemlje tožarijo po 20 let ali več.
Pa v bistvu ko jih poslušam slovence, popolnoma intelektualno na dnu, naperjeni proti tujcem, čeprav še niso nikjer bili, itd…

Ne vem točno, kako mi je padla na pamet ta tema, ki sem jo odprla pred kar nekaj leti.
Samo toliko, da odgovorim, sin je danes velik in krasen osemletnik, jaz pa se vedno mirno in srečno živim s svojim Grkom. In v 14ih letih, odkar sva skupaj, nisem srečala boljšega človeka kot je on.

Tale razprava je sicer iz leta 2008. Zanimivo bi bilo vedeti, kako je po skoraj desetih letih s Šatjo in njenim Grkom. Še vedno gleda skozi rožnata očala, ali je imel “mates” celo prav?

Čestitam, tako se govori! 🙂

- - - - - [url]http://naoff.si[/url] - Gremo na off je spletni blog, ki je namenjen vsem, ki radi odkrivate nove kraje in iščete ideje za vaše počitnice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close