Želim te spoznati
Gladiator, t.i. spekulativna alkimija nima ničesar skupnega s čudnim šarjenjem po onostranstvu, samooklicanimi mediji in podobno šaro. Gre samo za alegorijo, prispodobo opusa: v alkimističnem procesu naj bi iz kovin nastalo zlato in kamen modrosti, v psihologiji pa gre za osebnostne preobrazbe skozi transfer v procesu psihoanalize ali v ljubezenskem odnosu. Torej nič okultnega in nevarnega. V tem primeru je kamen modrosti Sebstvo, celovita osebnost. Nič takega torej, kar bi človeka ‘odneslo’, ravno nasprotno.
Gnothi seauton!
Javno kramljaš, a o sebi nisi povedala še nič.[/quote]
To, kar piše ZalaAfrodira, je itak zafrkancija iz sebe in Gladiatorja, samo onadva tega še ne vesta.
Ne Gladiator. Za Gladiatorja. Podpisana Katenjka 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]@ Nyx. Predlagam drugo temo, morda bolj vsakdanjo:).
S svojim prispevkom “Želim te spoznati” sem vrgel “robec”, kot se je romantično izrazila obiskovalka, da bi ga morda katera dama vsaj pogledala, če ne pobrala;), a čedalje bolj imam občutek, da ni bil pobran, ampak le pohojen…in zdaj leži na tleh, umazan kot kuhinjska cunja, neprepoznaven in pomečkan…
Sicer mi to ni najbolj všeč, sem pa sledil neki intuiciji, in sem zato pomirjen. Čeprav razumsko te odločitve ne morem povsem utemeljiti:)).
In še vedno malce upam, da se bo nivo naše komunikacije premaknil v željeni smeri. G
@ Katenjka! Sem razumel namig, ga sprejemam. Mislim, da se tudi jaz najdem v drugi polovici tvojega pregovora:)
Gladiator, če nisi dobil željenega odziva, je to mogoče zato, ker se je marsikatera ustrašila tvojega “globokega” ali pa nerazumljivega pogleda na tvojo iskalno akcijo. Jaz te po večini nisem razumel in bi rekel, da si vzel stvar preveč ekstremno romantično. Zdaj, če si to ti, potem v redu, če pa si hotel samo pritegniti pozornost na poseben način, pa predlagam, da vzameš zadevo bolj na izi. Mogoče se bo katera sedaj strinjala z mano, ko smo spregovorili o tem. 🙂
KATENJKA…se počutiš zapostavljeno, si intelektualno premalo razvita in razgledana, da ne zmoreš slediti in komentirati objavljenih zapisov?
Nikar se ne sramuj, se boš pač našla neklje drugje, kjer boš ob kriglu cenenega piva debatirala o vremenu in koliko ti je uspelo potemnit v tem poletju.
Svetujem ti, da ne zoblješ češenj z mano, ker boš lahko ob zobe.
Marko, mar nisi razumel, da gospoda zanimajo ŽENSKE in da ni istospolno usmerjen, čemu se torej praskaš tam, kjer te ne srbi.
😉 Le kaj bi storil predragi gladiataor, če bi katera od dam obrisala solzo s tvojim robčkom…bognedaj, da bi si vanj obrisala nos…
Afrodita, kaj pa ti veš, kje mene srbi. Zakaj omenjaš isto-spolnost? Si morda kje opazila moje osebno zanimanje za gladiatorja? Tam, kjer so same ženske na kupu, še nikoli ni bilo pravega reda. Morda sem zato tukaj. 😉
Marko, ravno o tem sem razmišljala in menim, da dekleta, ki tem kriterijem ustrezajo posedujejo še eno malenkost in to je ponos. Neumno se jim zdi, da bi se javile kot loto dobitek, ker niti niso prepričane, na koga bi naletele. Kolikor jih jaz poznam, so to uspešne mladenke, že kar čez 30, ki so kot sonček in hkrati strogo v svoji tirnici na poti proti cilju. Če jih kdo prepriča prav, drugače so sposobne preživeti tudi same in to zelo dobro. Mogoče so Dantejevo fazo že dale skozi in so trenutno bolj objektivne kot romantične.
Iz njegovega zapisa je tudi razvidno, da vse, ki ne izpolnjujejo pogojev odpadejo kot venčni listi vrtnic. Potem se vprašaš, kaj pa moje prijateljice, bi jih preziral?
Gladiator, pozabi na pogoje, odpri srce in prišla bo prav tista, ki jo najbolj potrebuješ…čeprav…
Marko, ravno o tem sem razmišljala in menim, da dekleta, ki tem kriterijem ustrezajo posedujejo še eno malenkost in to je ponos. Neumno se jim zdi, da bi se javile kot loto dobitek, ker niti niso prepričane, na koga bi naletele. Kolikor jih jaz poznam, so to uspešne mladenke, že kar čez 30, ki so kot sonček in hkrati strogo v svoji tirnici na poti proti cilju. Če jih kdo prepriča prav, drugače so sposobne preživeti tudi same in to zelo dobro. Mogoče so Dantejevo fazo že dale skozi in so trenutno bolj objektivne kot romantične.
Iz njegovega zapisa je tudi razvidno, da vse, ki ne izpolnjujejo pogojev odpadejo kot venčni listi vrtnic. Potem se vprašaš, kaj pa moje prijateljice, bi jih preziral?
Gladiator, pozabi na pogoje, odpri srce in prišla bo prav tista, ki jo najbolj potrebuješ…čeprav…[/quote]
To pisanje je primer premika komunikacije v željeni smeri.. Stvarno, a z občutkom ta takt, kot se spodobi. Slednjega sem tukaj kar pogrešal..
Lučka..že nakajkrat sem poskušal razložiti svojo dokaj iracionalno potezo, v zvezi z mojinm pisanjem na tem forumu.. Popolnoma je ne morem razložiti…
Ne, ne postavljam pogojev, s kom se želim spoznavati.. povem le, kje se jaz gibljem:) In da potešim radovednost Nyx.- Ta vikend nisem pilotiral, ampak raziskoval globine morja, potapljanje torej:).
Lučka, glede na to, kar čutim, mi je ta krog ženskih bitij, ki ga omenjaš, najbližji..In združevati dantejevski princip z objektivnim, se mi zdi odlična kombinacija. Prav izpolnjen listek za loterijo življenja;).
In Marko, tvoje pisanje v tej temi je nepogrešljivo, te rad berem. In če sem do sedaj želel spozna(va)ti tudi ozadje ZaleAfrodite: od njenega zadnjega posta te želje več nimam.
Lep delovni teden vsem starim znancem tukaj gori:) Gladiator
(Zdaj sem pa res jezen, ker je šel trud pol ure po vodi- odgovor, ki sem ga pisal, sem s pritiskom na čudežni, hudobni gumbek izbrisal;)) Morda bo izziv v tem, da napišem se boljšega, a ker sem super zaposlen, bom to kvalitetno zahtevnostno opravilo težko opravil.). Šlo je nekako takole:
A ni smisel tega foruma ravno v “debati”? In kaj pomeni navedba, da je “malo akcije”?
Če malce pomislim, vam lahko ustrežem v tem pričakovanju. To je možno narediti na sledeč način:
ponudbo, ki se skriva pod mojo temo lahko preoblikujemo, jo oblečemo v iskano besedo Akcija, tipa Spar in ostalih ponudnikov najboljših artiklov, obenem pa se sam preizkusim v analiziranju sebe skozi oči naključne bralke mojega prispevka.
Pa malce osvetlimo zapleteno razmišljanje in si poglejmo ponudbo, ki je na voljo.
1.Kupiš Gladiatorja. Dobiš osebo, ki se ponuja pod nickom Gladiator. Torej nekoga, ki želi s svojo osebnostjo narediti velik vtis na dame, tudi besede suče tako, da se skladajo s podobo, ki je na voljo v tej akciji. Past je pa v tem, da obstaja velika verjetnost, da je vse skupaj virtualna izmišljotina, zdolgočasenega jezičnega dohtarja, ki je po možnosti še poročen, in tukaj nastavlja svoje limanice, po domače povedano, laže ko pes teče:)). V tej verziji je Gladiator eminentna figura, a žal podobna trojanskemu konju, ki pod bleščečim oklepom skriva Ostržka;))). Torej, kupiš enega, dobiš dva:).
2.Kupiš poeta dantejevskega tipa, s čudežnim smislom za romantiko, poslednjega Mohikanca, zadnjega svoje vrste, s smislom za presežno, uglajenega in uglednega gospoda, ki ob tem da sanja premore tudi druge atribute, saj se znajde tudi v realnem svetu, le tako zelo pogreša svojo Muzo, da jo pride celo sem gor iskat:) V drugi verziji kupiš poeta, dobiš pa z njim drobnega, suhljatega možica brez talenta in karakterja, ki je vse svoje pesmi in lepozveneče besede nesramno preplonkal, ki ima zapovrh še jetiko(ker je droben in zapit), in ki bi pred stotimi leti najverjetneje bival v ljubljanski Cukrarni;)). V drugi verziji kupiš poeta, z njim dobiš še zapitek.)
3.Kupiš tipa, ki ve, kaj hoče.
Oglas da dobesedno sanjski moški, postaven, s stilom, tip, ki bi svoji izvoljenki s poleta prinesel najbolj oddaljeno zvezdo za v lase; nekdo ki bi ji s potapljanja prinesel najlepši biser iz globin oceana; tip, ki se giblje v visokih krogih, ki v svoji osebi združuje socio-kulturni pedigre, uspešnega moškega, z romantično- poetičnim stilom, celo z občutkom za ljudi, skoraj neresničnega, a tudi zelo prizemljenega..
Vsaka dama, ki je doživela v življenju vsaj eno konkretno razočaranje, bo v pisanju Gladiatorja takoj zaznala nekaj nenavadnega, njeni senzorji bodo takoj sprožili alarm, zaznala bo nevaren dim in bežala, kolikor jo bodo noge nesle.)). V tem primeru bi želela kupiti dolgo željeno igračo, a ker jo ponuja nizko cenovna trgovina , se dama za nakup ne odloči, “ker najbrž nekaj ne štima”;). Torej, iz nakupa zopet ni nič.
Takole, drage moje, malce sem se pohecal, sedaj me pa zanima , kako me boste zanalizirale.) morda pride tudi pohvala v stilu: človek je sposoben tut samokritičnosti, ponorčevanja iz sebe, vauuu..
Ah, že pretiravam, gotovo bo kaj drugega:)) Do takrat pa: Ave femine sexu! Gladiator
Jaz bom samo dodal, da spet ne razumem vsega in zaradi tega skoraj nič. Kar je zelo nenavadno za mene. Je pa zabavno branje. 🙂
Kupim tretjo verzijo Gladiatorja….saj lahko še vedno vrnem, če z uporabo ne bom zadovoljna oz. se mi bo zadeva pokvarila, garancijski list pa ima vsak menda 😉
Eh, Marko, pojdi v drug peskovnik, tukaj pa pusti muzam in muzicam in wannabe muzam, da se napajajo od tega poeta …
Včasih je dobro, da tančica ostane zakrita. Včasih ni dobro razstavljat aparata, ker ga s tem uničiš.
Če bo kdo želel kaj “več akcije”, je mejl v 1. postu še kako zgovoren.
Zanimiv »ženitveni« oglas in prava osvežitev na tem forumu. Cenim izvirnost, kreativnost. Vsak odmik od povprečja, v kolikor ne gre za skrajnosti, na nek poseben način privlači.
Dve diplomi?! Fajn. V kolikor znaš svojo intelektualno širino začiniti z inteligentnim humorjem, znaš biti drzen, a ne predrzen, znaš ujeti ritem srca in prepoznati ritem telesa ženske ob sebi potem si zagotovo prijetna družba.
Izobražen, aktiven, kreativen, izjemno romantičen 40letnik, ki očitno zna božati žensko dušo, ne bi smel imeti težav na »trgu ljubezni«. Si nam morda pozabil razkriti kak temen kotiček svoje duše? Pravijo, da je sebe veliko lažje tržiti z lažjo kot z resnico, a se sprašujem kakšen je davek na notranji mir, ko človek obuje čevlje nekoga drugega oz. troši svojo življenjsko energijo za vzdrževenje nečesa, kar morda v svojem bistvu ni.
Ob branju tvojih postov so se mi porajala sledeča vprašanja:
1. Je bila mati tvoja edina vzgojiteljica? Kako blizu sta si bila oz. sta si z mamo?
2. Naredi presek razmerij, ki si jih imel do sedaj. Vprašaj se, kako si doživljal (na čustveni in čutni ravni) vsako izmed žensk, s katero si bodisi intimno prijateljeval bodisi bil v resnem razmerju. Se ti zdi, da si znal žensko ob sebi ljubiti oz. sprejeti v celoti (tako njeno osebnost kot njeno telesno ženskost) ali se morda bolj nagibaš k dejstvo, da ti ženska kot človek s posebnostmi drugega spola na nek način ostaja tuja – privlači te telesna ženskost, a ne znaš sprejeti ženske kot osebnosti, njene duševnosti, čustvenosti in ženske drugačnosti ? Fokusiraj se na razmerja, ki si jih dejansko imel – muza ne šteje, saj je med »ljubiti z besedami« oz. hrepeneti in dejansko ljubiti žensko ob sebi enormna razlika.
3. Ali globoko v sebi verjameš, da lahko ženski dejansko daš vse tisto, po čemer sam hrepeniš?
V kolikor sem z vprašanji pregloboko posegla v tvoj intimni prostor in odgovorov ne želiš deliti s širšo javnostjo, potem bodi iskren sam do sebe in iskreno odgovori sam sebi. Predvidevam, da se v odgovorih na zgornja vprašanja skriva razlog, zakaj ti do tvojega 40-ega leta še vedno ni uspelo vzpostaviti ljubečega trajnega , predvsem pa zadvoljujočega odnosa.
Moj nasvet zate ….. privošči si potovanje vase in odgrni tančice ali celo prašno zaveso, ki je zasenčila bleščeče jedro tvoje osebnosti. Kot je rekel Napoleon Bonaparte, najslajše bitke so tiste, ki jih zmagaš sam nad seboj.
Lep in uspešen dan vsem!
Saj ne morem verjeti.
Gladiator objavi pogumen oglas, se opiše, in ne omejuje pretirano kandidatk.
Pričakuje odziv na svoja mail. Pa ga ni. Namesto tega se ga analizira po dolgem in počez.
Potem pa se (ne)kandidatke za morebitni zmenek spričkajo med seboj.
In potem se gremo vajo, kdo je boilj izobražen in pameten.
Zanimivo, da imajo (ne)kandidatke čas ure in ure pisati in so radovedne, nobena si pa ne vzame 10 minut in gre pogledat Gladiatorja na popolnoma neobvezni kavi.
In potem napisat sem kaj o njem (a radovednost je, malo poguma pa ne).
Gladiator, bojim se, da si na napačnem forumu. Razen če ti je všeč tole verbaliziranje.
Saj sem sam dovolj izobražen, a takšno intelektualno šopirjenje (ne bom z imeni) kaže navadno na veliko pomanjakanje samozavesti.
Dobro Gladiator tebi je odpuščeno ker je to tvoja tema in misliš, da se moraš promovirati. A najboljše stvari v življenju so preproste.