Najdi forum

@Gladiator

Rada se pogovarjam in debatiram, ker pa sem za pisanje lena, bom kratka.

Gladiator je moj najljubši film.
Moški ponos je zame brez vrednosti. Ponos te prikrajša za vse tisto kar si želiš, a nimaš dovolj poguma, da bi uresničil.

Čast je tista, ki je zame najbolj privlačna.
Da si zvest samemu sebi in narediš vse kar je v tvoji moči, da dosežeš zastavljen cilj. In če že odstopiš, odstopiš takrat ko si dobro premislil vse možne varijante in se nič več ne da narediti.
Da neglede na vse, z ljudmi ravnaš spoštljivo in pravično.

Dovolj si zanimiv, da bi rade volje s teboj preživela par uric ob pijači in debati. Ne bi se mi zdela izguba časa, tud če se pol ne srečava več.

Mislim, da ti bom poslala mail…

Gladiator pravzaprav ni umrl. Le zastor je padel. Torej je predstave na nek način konec. Kljub manj posrečeno zastavljeni temi, ki je bila posledica trenutnega navdiha, je bil odziv vpletenih dokaj spodoben, a odraz širše klime, ki nam ponuja orodja, s katerimi izvajamo svoj socialni angažma.
Sicer nisem načrtoval nobene evalvacije, ocene uspešnosti “projekta Gladiator”, a vseeno vidim v tem tudi veliko pozitivnega..
Navedeno pravzaprav tudi ni mogoče saj zaključek še ni napisan.)
Simpatična @:) Sicer ne vem, zakaj bi nekdo tak vtis delil na forumu..- namesto, da bi te misli malce pestoval(a) ob branju teme, nato pa pozabil(a) na vse skupaj?
Rečem lahko, da sem počaščen, seveda, da mi pohvala godi- vendar me zanima, zakaj po vsem tem času, še kličete Gladiatorjevega duha? Sem res tako poseben, izviren, drugačen? Sam ne mislim tako.
A če nekaj vas tako misli- potem sem zadovoljil tudi svojega Narcisa, ki je osebni prijatelj mojega dobrega prijatelja Ostržka- no pa ne bomo s temi sorodstvenimi relacijami, saj bo potem še mama užaljena, če je vsaj površno ne omenim, tu je še ameriški veleposlanik, pa kuhar iz francoske restavracije, pa murgelski palček, ki se frizira pri moji teti,:)).

Sicer sem pričakoval pobudo, da morda kakšno nepredelano temo izpeljemo na čustveni, kot je dala idejo psihiatrinja, a odziva ni bilo. Tudi ne preverjam več svoje teme, razen, ko mi pade v oči, saj se vztrajno drži na prvi strani, kar mi je po svoje zanimivo:).
Ali operiraš z mojim imenom le na podlagi el.naslova? Domnevam, da je tako. Čeprav mi je Gladiator ljubše:)
Btw: občasno še kaj napišem v temo, ker mi ženski princip malce užaljeno ne da oditi, saj mi je neka strupena oboževalka rekla, naj vsaj odidem s stilom:)). Morda mi to po nekaj poskusih vendarle uspe;).
Maxime quaerendum, quod semper erit retinendum! Gladiator[/quote]

Naj pojasnim 🙂 ni tema tako pomembna kot se zdi 🙂 žal 🙂

Zamikalo me je, da bi spoznala nekoga za skupno življenje in sem vtipkala v google “kje najti……” in “ven” so padle teme in ena od teh je bila tvoja. Zabavala sem se ob prebiranju 🙂 ob tvoji temi sem se pa nasmejala :):):) in potem se je zgodilo v trenutku, ko je v meni dozorela (bolje rečeno se pojavila in bila odobrena 🙂 (imam rada hitre odločiotve, imajo svoj čar) misel, da tisto kar se je sprehajalo skozi možgane zapišem 🙂

Takle mamo 🙂 žal si si prehitro nadel lovorike 🙂 in sedaj jih prosim snemi 🙂 ker si si jih nadel nezasluženo.

Ostalo, kaj ti meniš/misliš/gledaš na to zakaj sem pisala, se pa mene ne tiče 🙂 konec koncev ta svet sloni na iluziji in 🙂 še tako oh in ah in sploh osebki potrebujejo iluzijo za samopotrditev 🙂 to pa tudi nekaj šteje 🙂

P.S. Ime je iz maila 🙂 nič bati 🙂 nisem niti poskušala pomisliti kdo bi se skrival za nicom, ker je bilo preveč zabavno prebiranje 🙂
Aja, 🙂 ne spremljaš teme 🙂 datum tvojega odgovora je pa res pozen in iz njega je zelo jasno razvidno, da zagotovo ne spremljaš več teme :):):)

simpatična39

Iz obupa in sestradanosti po pozornosti, da ko naletimo na par poetičnih vstavkov in leporečij, se kolena zašibijo? 🙂
Narcis rabi nenehno potrjevanje okolice, kar pomeni, da čaka v pasivni vlogi, da bi se ženske “zgrinjale” okrog njega, mu pele slavospeve, hvalile, se čudile njegovi “inteligentosti”, se “srečevale z dušami dvojčicami”, ki so “nerazumljene” od preostalega “hudobnega in grdega sveta”, ki ne ceni prefinjenosti “umetniške duše”… :)) On pa “NE MIGNE S PRSTEKOM”, ostaja neodločen, kar lahko vidimo s temi pamfleti in v razpotegnjenosti te teme. Gladiator ima pogum, ja, ampak kaj, ko ne seže čez meje interneta v realnost, ker čustveno zrela ženska ne bo moškemu nenehno govorila, kako je “oh in ah” na vseh področjih, tak moški tudi kritik na svoj račun ne bo uspel prebavit…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Absolutno se strinjam, da je forum namenjen obračunavanju z lastnimi frustracijami in vsekakor dobrodošel za vse tiste, ki ste preveč introvertirani, da bi o svoji notranji stiski iskreno spregovorili s sočlovekom v reali in se v strahu zapirate vase, gradite zidove okrog svojega notranjega teritorija. Iskren, odprt pogovor je prvi korak k rešitvi. Nova spoznanja prinašajo olajšanje in odpirajo novo pot. Šele ko ozavestiš vzroke, jih razumeš, si priznaš kdo v resnici si, lahko pričneš odpravljat napake oz. negativne vzorce in programe v mentalnem sistemu.

Prav tako se strinjam, da podobne situacije nekateri ljudje doživljajo podobno, a kljub navidezni podobnosti se ozadja oz. podzavestni programi lahko razlikujejo in prepoznavanje /razumevanje le-teh je ključnega pomena pri razreševanju notranjih stisk. Seveda je racionalizacija samo polovica rešitve. Človek mora biti sposoben racioanaliazcijo aplicirati – zaživeti v skladu z razumevanjem!

Potlačene oz. nepredelane čustvene vsebine človeka ovirajo pri zaznavanju situacij/ljudi v pravi perspektivi, zato tak človek ni zmožen trezne objektivnosti in empatije v pravem pomenu besede – svoje frustracije (nezavedno) projecira na sočloveka. »Problem« nastane, ko le-ta želi diagnosticirat vsakega posameznika, ki mu pride naproti in na mon-u suvereno »modruje« kar nekaj takih posameznikov, da ne govorim o filozofsko naravnanih dušah, ki se jim je nekje med odkrivanjem globjih resnic izmuznila realnost. Pokazati človeku, da se moti je eno, omogočiti človeku, da uzre/sprejme resnico in ga pripraviti do tega, da življenje dejansko obrne v pravo smer je povsem drugo (beri »umetnost«, ki jo ne zmore vsak). Sicer pa …. z vsem spoštovanjem do vseh , ki se trudite osvetliti pot vsem tistim, ki jim je nekje na poti življenja zmanjkalo notranje moči/poguma.

Me pa veseli prav za vsakega posameznika, ki se mu bodisi s pomočjo tega foruma bodisi kako drugače uspe notranje očistit/ozavestit vzroke/popravit napačno smer v življenju in zadovoljno zaživet svoj vsakdan. Smisel življenja je v preraščanju samega sebe. Človek se spreminja in razvija, ko sam sebe izzove in si upa eksperimentirat s svojim lastnim življenjem – z zaupanjem vase sledi sebi, goji spoštovanje do sočloveka ter prevzema odgovornost za svoje vedenje. Obžalovanja vredno je dejstvo, da z današnjim načinom razmišljanja/načinom življenja večina ljudi umre, še preden se resnično rodijo. A to je že debata, ki ne sodi na ta forum oz. v temo oderske luči lačnega Gladiatorja 🙂

V upanju, da na tem forumu razvijete čim več konstruktivnih debat, ki bodo osvetlile pot vsem tistim, ki jim je nekje na cesti življenja odpovedal notranji kompas, vas vse lepo pozdravljam!

BRAVO MIMOIDOČA!!!!!!!!!!!!!PLOSKAM.

Objava čaka odobritev

New Report

Close