Najdi forum

Želim si psa, a …

tibetanski terier…pušča malo dlake nekako toliko kot človek lase in pa ne menja dlake kot nekateri psi kar se pa tiče smradu je pa tako da ob pravilni negi ne smrdi (kopanje psa enkat mesečno)priporočam psičko ker pri samčkih se lahko dogaja da se polulajo po dlaki na tačkah to pa če se ga sproti neumiva zna smrdeti…drgače je pa pes srednje velikosti, za stanovanje in zelo družinski kužek 🙂

Poglej, tukaj je stran na kateri je vprašalnik, tega izpolniš in vn ti bo vrglo najprimernejšo pasmo. Vprašanja so npr. če si pripravljena veliko vložiti v negovanje psa, itd. Mislim da si boš lahko pomagala. 😀
http://www.pasme-psi.com/index.php

Meni je na prva mesta vrglo ravno pse, ki si jih niti slučajno ne bi izbrala. Ne po videzu, ne po karakterju :))))

Imamo lakeland terierja. Ne pušča dlake, vonj ima le po daljšem sprehodu ob hudem dežju. Je pa dlako potrebno redno trimat (trikrat do štirikrat na leto, malo je tudi odvisno od posameznega kužka, eni so bolj, drugi manj puhasti), če se je ne trima redno, potem lahko kakšna tudi odpade. Je pa dlaka žimasta, zato tudi ima take značilnosti, a našega je vseeno lepo čohljati, pri čemer tudi sam močno sodeluje :o)

živijo, jaz imam psičko pasme višavski terier in ob določenih obdobjih pušča dlako ampak če se usak dan ali usak drug dan skrtači je dlake veliko manj (skoraj nič) na karakter so pa višavski terierji zelo ubogljivi in se navežejo na lastnika. pri meni je npr tako da z ljudmi katerimi se jaz dobro razunem se ona tudi. s tistimi ki imam prepire me pa na nek način želi branit. redki primeri te pasme so primerni za mlajše otroke. lp 🙂

ne opisuj pasme na podlagi enega primera. kot vsi terierji so tudi visavci trmasti, znajo bit presneto tecni do drugih psov, otrok, ljudi in drugih zivali. v soseski imamo stiri in so najvecji zdraharji.

Kupili maltežanko in zeloooooooooooooooo zadovoljni.

Želim si psa a mi ga mami ne želi kupiti. Kaj naj storim? Oh, ja imamo pa problem… stanovanje ni nevem kaj veliko in še mucko imam… Mucko želim še videvati, kužka pa si že res dolgo, dolgo, dolgo želim. Oh, prosim, prosim za nasvet…

Aja, ti bi psa, mucko bi pa samo malo videvala? Res zrelo in odgovorno. Popolnoma prav dam tvoji mami in iskreno upam, da ne bo podlegla tvojim nezrelim muham.

seveda je za psa, nabavi kakšega majhnega hrta. ti nimajo preveč vonja, pa čisto malo dlake izpada… ko bo tvoj, pa se boš navadila in ti tudi to ne bo več v napoto… čisto možno je, da ti bo dišal :)))

Hrtom kar precej izpada dlaka…

Yo_, ti si en navaden osel! Aja pa Didigu, hvala za nasvet.

In zakaj sem osel?

Vsako stvar moraš pod nujno kritizirati.

Imam hrta doma in govorim iz izkušenj. Bo šlo?

Sorry, ker se vmešavam a njo si prej kritiziral, ko je rekla, da si želi kužka in ima mačko in jaz jo čisto razumem, ker sem v podobni situaciji.

Daj preberi raje, kaj je napisala o mački, ki jo že ima. Kako lahko pričakuje od mame, da bo navdušena nad nakupom nove živali, tisto, ki jo že ima, bi pa samo videvala?
In ženska sem, btw.

Joj, oprosti… In, ja imaš kar prav.

dlak ne spušča kitajski goli pes,yorkshirski terier,maltežan in pomeranc

Živjo!
Ni psa, ki ne bi imel teh lastnosti. Res pa je da nekaterim psom dlaka odpada manj. Psa, ki ne bo kdaj pa kdaj smrdel, verjetno ne boš našla. V različnih trgovinah se da nabaviti razpršila proti močnemu ne prijetnemu vonju. Predlagam da se o teh izdelkih pozanimaš na spletu. Če si močno želiš psa ti predlagam da sama pri sebi preveriš če si se pripravljena zgodaj zjutraj zbuditi in peljati psa na nujno potrebo, če mu lahko nudiš prijeten bivalen prostor, veterinarsko oskrbo, šolo, hrano, stalno svežo vodo… Po tem kar sem prebrala ti odsvetujem psa. Mogoče raje posvoji mucka, kupi hrčka, ptiča… Te živali niso tako smrdeče. Čeprav muckom izpada dlaka, če imaš žival res rad se ne oziraš na njene manj privlačne lastnosti.

New Report

Close