Najdi forum

Zaščita?

Imam 30.let in dva otroka. Sedaj bi se rada zaščitila, vendar me zanima kaj bi mi vi priporočali, saj še dojim otroka v 12. mesecu. Kaj menite o spirali in kaj o kontracepcijskih tabletah.
V naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Oboje pride v poštev. Če dojite 2x ali manj na dan lahko jemljete tudi progesteronsko poudarjene KT (tretja generacija – Cilest, Marvelon, Minulet, Femoden….) lahko pa sedogovorite za vstavitev materničnega vložka z osebnim ginekologom.

Se opravičujem vendar me zanima, kaj bi vi predlagali na prvo mesto.
V naprej najlepša hvala za odgovor.

Na prvo mesto bi dal KT, nato Mireno (hormonski vložek) in šele nato navaden bakreni maternični vložek.

Prosim če lahko kaj več poveste o Mireni.Stara sem 27 let in imam tri otroke,jih ne želim imeti več.Znima me če so stranski učinki podobni kot pri hormonskih tabletah(ker sem močnejše postave)in materničnem vložku(med prvo in drugo nosečnostjo sem ga poskusila in sem imela zelo močno menstruacijo tudi do 10 dni,drugače jo imam pa malo in traja približno 5 dni).Hvala za odgovor.

Draga Tina,

Mirena vsebuje gestagene, ki se izločajo v zelo majhnih količinah (20 mikroG /dan) v okolico, torej le v maternično votlino in ne v kri. Torej, ima Mirena na maternico podoben učinek kot KT, na sistem pa ne deluje. Krvavitve bodo ob uporabi Mirene torej zelo šibke ali jih nekaj časa sploh ne bo. Mirena deluje 5 let (toliko garantira proizvajalec) nakar ga jo je potrebno zamenjati. Tudi vnetij je ob uporabi Mirene manj kot ob klasičnem vložku, saj se sluz v materničnem vratu spremeni podobno kot ob jemanju KT.

Naj Naj hvala za odgovor!

Mislim, da se bom odločila za Mireno, saj dojim otroka vsaj 5krat na dan in zato menim, da tablete verjetno ne pridejo v poštev. Prvega otroka sem pa dojila 19 mesecev – to je do druge zanositve.

Hvala še enkrat pa lep pozdrav.

Najlepša hvala za odgovor.Zanima me pa samo še nekaj,moj ginekolog mi je rekel, da materničnih vložkov ne vlaga sam.Kam se lahko obrnem in ali moram imeti napotnico od svojega ginekologa.

Da, napotnico pač potrebujete. Lahko vam vložek vložimo na ginekološki kliniki. To naredimo najlažje 3. ali 4. dan menstruacije (skratka, ko je že v pojemanju). Vložek prinesite s seboj (če imate Mireno) sicer ga dobita pri nas (navaden bakreni). Prej pokličite na svetovanje, da vam povedo podrobnosti o tem, kdaj, kje ipd.

New Report

Close