Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Zakasnela zanositev

Zakasnela zanositev

Pozdravljeni,

na prvi pregled naj bi po zadnji menstruaciji šla v 9. tednu nosečnosti, ginekologinja je ugotovila, da je komaj viden plod precej manjši kot bi moral biti.

Naslednji teden se je izkazalo, da je plod velikosti 6t 3/7, jaz pa naj bi bila takrat po zadnji menstruaciji že 10. teden.

Po velikosti ploda in štetju tednov nazaj pomeni, da mi je test nosečnosti pokazal + že po enem tednu, je to sploh mogoče?

Je tak zamik sploh mogoč in če se plod izvleče je sploh možnost, da je pri takih odstopanjih zdrav?

Kot kaže, ste zanosili en mesec kasneje. Nenavadno je, da je bil test pozitiven, a s tem se ni za obremenjevati.

Če je plod živ, je prognoza dobra.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdravljeni.
Zelo sem zmedena zato se obracam na vas. Prvi dan zadnje M sem imela 23.9. Cikel ponavadi traja med 32-35 dni.. torej trenutno mi M zamuja 8 dni.
vprasanje pa je sledece. Tri dni nazaj sem opravila digitalni cb, ki je pokazal +1-2. naslednji dan sem opravila enak test, iz radovednosti in je pokazal -. Danes sem opravila zjutraj dva testa, en je pokazal rahlo crtico, drug ni pokazal nic. Oba sem opravila istocasno..

naj omenim da sem ze v zadnji nosecnosti imela podobne tezave, prislo je do kasnejse zanositve. A je mozno da se to dogaja tudi zdaj? Zakaj en test pokaze + in drug -? Res sem zmedena saj si nosecnosti res zelim… me pa skrbijo obcasni krci v spodnjem delu trebuha in v krizu, ne spomnim se da bi jih v prvi nosecnosti imela na zacetku.
hvala za odgovor in lep vecer

Odgovor na objavo uporabnika
Zmedena99, 04.11.2025 ob 20:23

Pozdravljeni.
Zelo sem zmedena zato se obracam na vas. Prvi dan zadnje M sem imela 23.9. Cikel ponavadi traja med 32-35 dni.. torej trenutno mi M zamuja 8 dni.
vprasanje pa je sledece. Tri dni nazaj sem opravila digitalni cb, ki je pokazal +1-2. naslednji dan sem opravila enak test, iz radovednosti in je pokazal -. Danes sem opravila zjutraj dva testa, en je pokazal rahlo crtico, drug ni pokazal nic. Oba sem opravila istocasno..

naj omenim da sem ze v zadnji nosecnosti imela podobne tezave, prislo je do kasnejse zanositve. A je mozno da se to dogaja tudi zdaj? Zakaj en test pokaze + in drug -? Res sem zmedena saj si nosecnosti res zelim… me pa skrbijo obcasni krci v spodnjem delu trebuha in v krizu, ne spomnim se da bi jih v prvi nosecnosti imela na zacetku.
hvala za odgovor in lep vecer

Pozdravljeni,

nosečniški urinski testi niso vedno 100% pravilni, včasih se lažno pojavijo pluski, sploh v prvih dneh po izostanku M. Možno pa je tudi, da pride do zanositve, a ne pride do ugnezditve in ne pride do nadaljevanja nosečnosti – v tem primeru je en test pozitiven, naslednji pa negativen.

In seveda se slahko zgodi, da pride do zanositve kasneje – amapk v tem primeru se na testu običajno najprej pojavi minus, na naslednjem pa plus.

Če že dlej čase ne zanosite oz imate težave z zanositvijo, bi svetovala ginekološki pregled.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close