Najdi forum

ZADRŽEVANJE URINA

Je 2-dnevno zadrževanje urina pri mucki že skrb vzbujajoče? Ko se mucica odpravi v peskovnik, se nekajkrat pripravi k lulanju, a si potem premisli. Urin ima tudi močan vonj.

ja, je. vnetje?
k veterinarju

Ja halo-pomisli, kako bi bilo tebi če 2 dni ne bi šla. Nujno k veterinarju. Urin je toksičen za telo in muca se lahko zastrupi, na koncu bo bruhala…

Vetom sem se že posvetovala. Pravi, da ne more biti nič kritičnega in naj jo še malo opazujem.
Katerega veterinarja za muce svetujete? Katere preglede naj opraviva? Analiza urina, ultrazvok … še kaj?

Ko moja ni šla dva dni lulat, so ji ugotovili odpoved ledvic in so jo lahko samo še uspavali.

Kolikokrat naj bi muce sicer urinirale, ob uživanju tako suhe kot mehke hrane?

Moj lula približno 5x na dan ( se pravi v 24- ih urah)

Tudi 2X je še ok…
Lej, res ti toplo priporočam, da nehaš čakati in čakat, da ti kdo postavi diagnozo po telefonu, pelji mačko TAKOJ zjutraj na kliniko! In to kako dobro!

pelji macka k veterinarju – nemudoma.
Ce si iz Lj., potem za macke priporocam 300kosmatih. Definitivno pa zamenjaj veterinarja (me zanima kaj bi si bistroumnez mislil, ce sam ne bi sel 2 dni scat… mater me razjezijo take blesave izjave)
m.

------- www.kosovir.si

Kako pa zajeti urin? Sem poskusila s plitvo posodo, medtem ko je muca lulala in je seveda, revica, prenehala. Prazen mačji WC učinkuje?
Popoldan sva naročeni na 300kosmatih.

Lahko prazen wc, lahko macko zapres v transporter in pocakas, da se polula, se najbolje pa bo, da jo peljes zraven, da jo veterinar se pregleda in ji urin vzame kar tam. Bo na ta nacin najbolj svez in najmanj kontaminiran.
lp, m.

------- www.kosovir.si

Maja, kako pa veterinar odvzame urin?

halooo! Kdo pa mu je dal diplomo iz veterine. Moj mačkon je zaradi zaprtja sečnih poti poginil, oz. smo ga morali uspavati, ker so mu odpovedala ledvica, pa čeprav se je zdravil za vnetje in sečne kamne ter jedel posebno hrano.

stisne mehur. (cesar naj nikakor nihce ne pocne sam, ce res ne ve kaj dela, ker lahko poskoduje kaksen organ – ce stisne napacno “bulico” npr…)
Postopek je za zival nebolec (ce gre za vnetje zna zabolet, ampka ni grozno za umret) in se ga opravlja v zivo, ni potrebna nobena narkoza…
Jasno, je pa fajn, ce muc ne gre lulat ravno preden greste k veterinarju, kajti potem ne bo nic za stiskat.

------- www.kosovir.si

Mi smo ga uspeli rešit-jaz krivim slabo hrano-sedaj je le najboljšo in težav že par let nima.

Ampak sem mislila, da imajo težave s sečnimi kamni pogosteje kastrirani samčki.

tinA, je kaj novega?
m.

------- www.kosovir.si

Vnetje mehurja, kristali – grozno. Se je pa mucka polulala na poti v kliniko, tako da sva obrnili, oželi blazino iz boksa in pridobili urin za analizo, rahlo kontaminiran, a menda še ‘uporaben’. Poleg urina so pregledali še kri, naredili ultrazvok …
Dobili sva antibiotike, kupili brikete in konzerve s/d. Hujšamo tudi. Skrbi me le, da muca ne prenaša antibiotika, saj je po njem bruhala.
Dopišem še vrsto antibiotika, ko preverim, za katerega gre.

Antibiotik je enroxil, 150mg – muca dnevno dobi četrtino.

Ce bo se bruhala, klici veterinarja, ti bodo zamenjali antibiotik (v npr. Primotren).
Zdaj ni vec grozno, ker ima ustrezno terapijo, grozno bi bilo, ce bi poslusala tistega prvega veterinarskega “znalca”. Kako bo z dieto bos videla, ko se vnetje pozdravi. Lahko so kristali posledica vnetja (in bodo takrat zginli), lahkoso posledica prehrane, v tem primeru bo morala bit macka na ustrezni dieti. No, saj boste videli.
lp, m.

------- www.kosovir.si

Bruha ne več. Počasi se mi tudi dozdeva, kaj je razlog za zadrževanje urina – v njen WC hodi tudi druga mucka, čeprav imata vsaka svojega. Ko sem doma, jo že preusmerim v njenega, težava je, ko sta sami.

maja01, hvala.

New Report

Close