Najdi forum

za kaj vse vzamete kredite?

Hm, kako ste pa prisli do stanovanja oz hise brez kredita? Pa ne mi zdaj o varcevanjih, ker vsaj 100.000e privarcevat traja kar nekaj casa, ce ste pa ze privarcevali, kaj ste pa delali in koliko zasluzili?

Drugace pa bi jaz vedno vzela posojilo za stvar, ki jo potrebujem danes in nimam dovolj gotovine, da jo kupim. In ni smao stanovanje najnujnesa potreba, vcasih je tudi kaj drugega, kar se ne zdi nujno, ampak se potem zivljenjska kvaliteta vseeno izboljsa.

Bi se mi lahko javila na mail, bom zelo vesel imam nekaj vprašanj glede tega.

Hvala

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Meni se to zdi zelo dober razlog za kredit. Verjamem, da boš zaradi urejenega zobovja veliko bolj srečna, kot bi bila recimo z novim avtom, ki bi ga odplačevala še enkrat dlje in na koncu od njega itak ne bi bilo nič. Zobje so pa investicija do smrti.

Zmeraj krediti za hišo. Ker je težko našparat par jurjev evrov naenkrat.

Hvalabogu so krediti čedalje krajši (samo en je bil na 15 let- največji) in 2011 se vsi iztečejo. Juhu!

Aja, pa lizing za avto.

Še en veeeelik kredit za hišo. Prvi kredit in verjetno tudi zadnji.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni se to zdi zelo dober razlog za kredit. Verjamem, da boš zaradi urejenega zobovja veliko bolj srečna, kot bi bila recimo z novim avtom, ki bi ga odplačevala še enkrat dlje in na koncu od njega itak ne bi bilo nič. Zobje so pa investicija do smrti.[/quote]

Ma, figo freško in investicija do smrti! če bi vsaj!!!!! je rekla zobarca da 5 let, ali pa kaj malega več od tega!

Se podpišem. Najin je ogromen in doooolg.

Ja, imaš prav, ampak nekaterim uspe našparati za hišo tudi brez kredita, no midva sva par let nazaj naredila hišo z nič tuje pomoči – se pravi vse sva našparala, kredita nisva jemala (do zdaj sva vanjo vložila cca 200.000 eurov) in smo v njej 5 let, stara sva 40 let. Tako da, se da (pa biti mora vsaj povprečna slovenska plača), res pa je treba zelo šparati (kar pri treh otrocih ni tako enostavno).

Ja, imaš prav, ampak nekaterim uspe našparati za hišo tudi brez kredita, no midva sva par let nazaj naredila hišo z nič tuje pomoči – se pravi vse sva našparala, kredita nisva jemala (do zdaj sva vanjo vložila cca 200.000 eurov) in smo v njej 5 let, stara sva 40 let. Tako da, se da (pa biti mora vsaj povprečna slovenska plača), res pa je treba zelo šparati (kar pri treh otrocih ni tako enostavno).[/quote]

Mi lahko PROSIM obrazložiš, kako z 2 povprečnima plačama in 3 otroci našparati 200.000€ do 35leta?

Hvala

Joj nakladate eni, tukaj ste ali ultra bogataši, ki nepremičnine in jasno nove avtomobile kupujete kar s kešom v roki pa druga skrajnost sociala brez hrane in kreditov sploh ne morete dobiti. No mi smo vmesna varianta in rabljene avtomobile kupujemo na kredite, računalniško opremo tudi, pa stanovanje in jasno pohištvo. Počitnikujemo samo poleti in tudi tisto revše plačamo na obroke. Vsak nepričakovan znesek v gotovini nad 300e je za naše finance ubijalski. Jaz bi rekla, da smo povprečna družina glede večine reči od stanovanja, avta in standarda. Samo očitno se motim, ker pri gotovini pa res šepamo smo bolj na kartice mahnjneni. In imamo sanje- nekoč bomo brez kreditov:)))

[/quote]

Stanovanje – naredila sva nekaj prizidka in izdelala še mansardo, privarčevala.
Avto – privarčevano za nov avto, a ker je bil na leasing večji popust, mi je denar pač ležal na posebnem računu in sem od tam plačevala obroke. V skupnem znesku me je na tak način z vsemi stroški (odobritev leasinga, obresti) prišel ceneje, kot pa če bi ga takoj plačala z gotovino.
Zavarovanje – ker prav tako ne dajo dodatnega popusta za gotovino, obroke plačujem iz posebnega računa.

Na posebnem računu imam narejene trajnike in nimam skrbi z datumi za obroke 🙂

Iz principa nekomu, ki mi ne prizna popusta, če dobi takoj celoten znesek, hkrati pa ne računa obresti, ne dam vsega denarja takoj. Raje ga še sama malo obračam, že zaradi boljšega občutka :))
Vse večje stvari plačujem na tak način, del plačam v trgovini, razliko pa prenakažem na drug TRR in se črpa od tam.

Na rednem TRR pa imam denar, s katerim si privoščiva ostale stvari; smučarijo, izlete, opremo za vikend (na Hrvaškem kot Slovenka ne morem kupovati na obroke) in seveda vse za normalno življenje.

PS – Zame je kredit izposoja denarja in obresti so plačilo za uporabo tega tujega denarja. Jaz pa obračam in časovno razporejam samo svoj denar.

New Report

Close