Najdi forum

vnetje mehurja

Ob porodu sem si zelo poškodovala spolovilo (tkiva so se kar sama trgala), tako da sem imela veliko šivov, ki so se kasneje vneli in zarasli v nekakšen”žep”, ki je zožal prehod v nožnico. Zelo sva se z možem namučila, da sva zaradi mojih bolečin obnovila spolno življenje po porodu. Še sedaj po 10 letih imam težave ob spolnih odnosih.Skoraj vedno se mi ob vhodu raztrga kožica, ki se kar nekaj dni celi. Uporabljam vaginalni gel, mož je nežen in pozoren, spolnosti si želim in v njej tudi uživam, vendar se zadeva ponavlja. Včasih se raztrganina zaceli v nekaj dneh, včasih se vname. Tiste dni težko sedim in ko grem na vodo me peče. Tudi ob ginekološkem pregledu se mi to dogaja, čeprav ginekologinja uporablja najmanjši speculum. Ginekologinja mi je predpisala tudi svečke Ortho ginest ampak kožica mi poči ob vsakem vhodu penisa v nožnico. Nekaj ur po spolnih odnosih imam tudi bolečine v spodnjem delu trebuha in velikokrat se pojavi vnetje mehurja, ki traja ves teden. Moje spolno življenje trpi, zato vas prosim za pomoč in nasvet.

Draga Neva,

ostanke zarastlin in zožen vhod v nožnico je mogoče kirurško popraviti. To delajo operacijsko usmerjeni ginekologi, tudi pri nas na kliniki. Če mi pište z emailom, pa vam lahko katerega priporočim neposredno. Kaj vas boli znotraj in zakaj imate po odnosih vnetje mehurja pa je težko reševati tako ekspeditivno. Nekatere ženske pogosto zbolevajo z urinskimi infekcijami po spolnem odnosu, druge ne, nekaterim se stanje po porodu izboljša, drugim ne, nekaterim se poslabša. Včasih pomaga takojšne jemanje primotrena po vsakem odnosu 2×2 tbl kak dan ali dva, druge morajo kronično jemati pol tabletke vsak dan več let. Pred tem je seveda dobro narediti vsaj osnovne preiskave mehuja in rodil, da se izključijo posledice poškodbe, ki bi jo bilo morda mogoče tudi kirurško odpraviti.

New Report

Close