Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Vibriranje srca

Vibriranje srca

Pozdravljeni vceraj sem sedela,jedla sladoled in naenkrat mi je srce zacelo trepetati,vibrirati …je izgubilo ritem.

Kot da bi parkrat zaporedoma preskocilo .

Me taksna panika zagrabila sem imela obcutek da padla bom,sem vstala zacela hoditi in je minilo.

Roke in noge so mi se rahlo tresle.

Kaj bi to lahko bilo ?

Za rad preskokov ze prej sem imela obravnavo uzv,ekg,holter ekg.

Imam prolaps mitralne zaklopke nic druzga

Pozdravljeni!

Osebe s prolapsom mitralne zaklopke so bolj občutljive na “neredno” bitje srca, ki se lahko kaže kot “preskoki”, ki verjetno pomenijo nenevarne ekstrasistole. V vašem primeru verjetno gre prav za epizodo ekstrasistol, seveda pa brez EKG ni možno izkljuciti niti epizodo atrijske fibrilacije ali kakšne druge oblike začasne aritmije. Če bi se epizode ponavljale, bi svetoval obisk pri kardiologu in po potrebi ponovni Holter srca. Kaj je pokazal prejšnji HOLTER?

LP

Pozdravljeni .

Hvala za odgovor,holter je pokazal 15preskokov,10Sves in 5ves

Obcasno sinusne tahikardije cez dan 110/min.

Minimalno v spanju 45

Maksimalno 146 na sprehodu ko sem nesla otroka

Povprecje 77.

Spoštovana

Iz Holter preiskave je razvidno, da ne gre za nič resnega. Opisana epizoda slabega počutja je verjetno preobčutljivost na blago spremembo srčnega ritma ob verjetno kratkotrajni epizodi anksioznosti. Menim, da ni razloga za pretirano skrb. Svetujem, da ne razmisljate o tem in da ne posvecati veliko pozornost če se občasno pojavi kakšna ekstrasistola. Večina ljudi kdaj pa kdaj doživijo podobne senzacije.

Lp