vgnezditvena krvavitev ali menstruacija
Spoštovani,
Prejšnjo menstruacijo sem imela 10.5., odnos 17.5., danes 4.6. pa sem dobila menstruacijo. Zdi se mi zelo zanimivo, da sem menstruacijo dobila malce prej, saj jo imam po navadi na 30 dni, zraven tega pa v spodnjem delu sploh nimam nikakršnih bolečin. Menstruacija je danes prvi dan dokaj močna, kot ponavadi. Zanima me, ali bi v tem primeru lahko šlo za vgnezditveno kvavitev?
Za odgovor se že vnaprej najlepše zahvaljujem.
Prijeten pozdrav 🙂
žal ne bi vedel. Počakajte teden dni in naredite test nosečnosti.
Spoštovani,
ponovno imam krvav izcedek.Ker se je ponovil in nisem bila še na pregledu, sem šla na urgenco. Noseča sem 8/9 tednov (zadnja m. 24.4.2012). Po UZ niso našli plodu, samo prazno g. vrečko. Izvidi: St.gyn: zunanje spolovilo bp.Porcija eritroplakična, v vagini rahlo krvavkast izcedek. Uterus v AVF, premakljiv, neboleč. Adneksalno bp.
VUZ:Uterus v AVF, v kavumu 1 GV-15 mm, viden RM, odboji ploda ne vidim. Adneksalno bp. Proste tekočine ni.
Zdravnica je rekla, da ta nosečnost se ne bo dobro iztekla. Ali vi tudi menite, da ni možnosti? Predpisali mi niso ne bolniške, ne tablet. Naročili so mi le , da se naj čez 4 dni naročim pri svojem ginekologu.
Hvala za odgovor in lep dan,
Barbara
Spoštovani,
žal lahko iz zapisanega uporabim le tisto, kar daje trdne informacije, to pa je premer GV 15 mm. Pri premeru GV < 22 mm, plodovih utripov še ni nujno treba videti, zato dajem možnost, da bo iz nosečnosti še kaj. :-)….po drugi strani pa se plodove utripe praviloma vidi, čim se vidi rumenjakov mehurček (RM) ne glede na velikost GV, vendar gre pri tem včasih za subjektivno sposobnost zdravnika, da utripe vidi ali ne oziroma da si nekaj, kar utriplje, upa interpretirati kot plodove utripe, kajti ti so včasih presneto podobne frekvence kot materin utrip (< 100/min), zato to zahteva določene opazovalne spretnosti.
se strinjam.
Spoštovani,
pred 12 dnevi sem imela spontan splav (v 8. tednu), čiščenja nisem potrebovala. Po osmih dneh sem prenehala krvaveti. Nato sem 10. in 12. dan dobila na vložku po nekaj kapljic krvi, ki se je hitro na vložku spremenila na rjavkasto. Vsak dan, od krvavitve, opazim tudi čisto malo rjavkaste sluzi. Zvečer, ko sem že bolj utrujena, malo začutim jajčnike, blažje špikanje, ko se uležem, mine. Ali je to normalno? Koliko časa lahko še to traja? V tem primeru mi verjetno svetujete, da da še malo počakam s tekom? Ali so to znaki, ki kažejo, da bi bilo dobro počakati dlje kot 1 menstruacijo za ponoven poizkus za novega člana?
Hvala in lep pozdrav,
Barbara
Spoštovani,
omenjeni izcedek ne postavlja nobenih posebnih omejitev fizičnim aktivnostim, zakaj se je pojavil, pa ne vem. Morda gre še za čiščenje po splavu, morda že za krvavitev v zvezi z s hormonskimi spremembami v času ovulacije ali kaj tretjega, vendar, če ni drugega kot to, ne rabi nobenih ukrepov. Ponovno lahko zanosite sicer takoj, bi pa vseeno priporočil vsaj 1 ciklus brez zanositve.
Pozdravljeni,
na vas se obračam s praktično enakim vprašanjem kot predhodnice, pa vendarle vas prosim da mi pomagate razjasniti mojo situacijo. Zadnjo m sem imela 10.6. Kt ne jemljem 1 leto od takrat imam zelo neredne cikluse (30-45 dni) ali pa m sploh ne dobim razen z jemanjem dabrostona. S partnerjem imava redne odnose saj želiva zanositi pa do sedaj še ni bilo uspešno. 6.7 in 7.7 sem imela rjavkast sluzast izcedek potem nič več, zdaj pa se je to 24.7 zopet ponovilo in je trajalo 3 dni, ampak res minimalno. Sedaj nevem ali je to m ali kaj?. Je lahko to vgnezditvena krvavitev in po kolikšnem času lahko opravim test da bo rezultat realen? Najlepša hvala za odgovor in potrpljenje z nami na že n-tič postavljeno isto vprašanje
Spoštovani,
namen odgovorov na vprašanja na forumu je predvsem omogočiti drugim, da iz njih prepoznajo svojo lastno situacijo ter z logičnim sklepanjem sami rešijo svoje skrbi. Če je situacija na las podobna neki že opisani situaciji, ne pričakujte drugačnega odgovora, ker sem zdravnik in ne ciganka.
Čim vam pride na misel možnost, da gre za vgnezditev(nosečnost), bi v krvi že pričakovali prisotnost zvišane ravni hCG, torej za nosečnost unikatnega hormona, ki ga ugotavljajo testi nosečnosti. Če je test negativen, pa M izostaja še naprej, se morebiten negativni test sme ponoviti tudi še čez 1 teden, pa naslednji teden itd. Ne pričakujte odgovora, kdaj bo pri vas test pozitiven, ker je ovulacija kljub vsem tehničnim zmožnostim nadzora še vedno precej skrivnosten dogodek.
Naredite torej test takoj in nato 1x tedensko in če v 2 tednih ne bo +, potem ga pač ta ciklus verjetno ne bo.
Pozdravljeni,
Stara sem 32 let in s partnerjem načrtujema drugega otroka. Od prve nosečnosti je minilo pet let in v tem času so se tudi spremenili menstrualni ciklusi. Zdaj imam ciklus le na 38-40 dni.
Kar pomeni manj ovulacij na leto, s tem da sem že v orvo težje zanosla in sem jemala klomifen. Do zdaj ni bilo drugih sprememb kot daljsi ciklus, odkar pa hočem zanosit pa se mj kr baenkrat pojavljajo neki rjavj izcedka že kak teen pred menstruacijo. Prejšnjikrat je blo tk bolj blago, zdaj pa traja že 4 dni in ne neha. Je temno rjavo , včasih krvavo. Ne rabkm vložka, je samo ko grem lulat in se obrišem. Sem prvo misla da je vgnezditvena krvavitev, sem nardla test in je negativen.
Sem brala malo vaš forum in se marsikteri te rjavi izcedki pojavljajo. A je obvezno treba po tablete, ki so ble večkrat omenjene ali lahko kljub rjavim izcedkom do zanositve pride?
Hvala in lp.
Spoštovani,
težko bi na daljavo postavljal kakršnekoli diagnoze, to pa je predpogoj za zdravljenje. Če se krvavi izcedki pred M stopnjujejo oziroma daljšajo, bi vsekakor veljalo obiskati ginekologa, kaj bo ugotovil ginekolog, pa bi težko napovedal. Če gre za skrajšano lutealno fazo ciklusa, bo verjetno predpisal progesteron.
Živjo!
S fantom sva imela po menstruaciji spolni odnos. Pri katerem je prišlo do notranjega izliva. Po 2 urah sem šla
v lekarno po jutranjo tabletko. Po jutranji tabletki me je bolel želodec in še vedno me ( drugače imam pa že tako probleme z želodcem in se mi ne zdi nič čudnega tokratna bolečina). Najbolj pa me je zaskrbelo,ker sm po 5 dneh prejšne menstruacije dobila menstruacijo oz krvavitev, ki je bila močna 2 dni nato pa je prenehala. Vajena pa sem rednih menstruacij in nikoli vmesnih krvavitev.
A je to pospešila tabletka? Jemožno da sem noseča? Kaj je narobe, ker sm dobila spet po enem tednu menstruacijo oz. krvavitev. ?
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Spoštovani,
škoda, da ste poskušali biti natančni, pa ste kljub vsemu izpustili vse ključne podatke, iz katerih bi mogoče lahko kaj sklepal.
Torej ste “po menstruaciji” imeli SO? Kako naj si to razlagam? Po končani M? OK, koliko dni imate M ? 3 dni? 5 dni? 8 dni?…. in koliko po končani M ste imeli SO, 1 dan, 2 dni? Če nas že zanima bližina ovulacije, ki nastopi cca. 14 dni pred redno menstruacijo, ti podatki niso brez pomena…. torej nimam pojma kateri dan ciklusa ste imeli SO…. gremo dalje…. imate redne menstruacije, brez vmesnih krvavitev…. Ja? … Koliko traja vaš ciklus? 24 dni? 28 dni? 32 dni? …. verjetno se vam ne zdi pomembno, razen, kadar bi nas mogoče zanimala verjetnost, da ste noseči, kaj ne? Torej ne vem nič, kar bi za odgovor mogoče kaj pomagalo, vem pa vse ostalo, za bolečine v želodcu, da je bilo po menstruaciji, in da ste 5 dni, ne, oprostite, po enem tednu…. OK, odločite se kdaj ???…. po prejšnji menstruaciji ponovno zakrvaveli.
Ne jemljite tega osebno, ker itak ne vem, komu to pišem, ampak dajte se malo zbrati, preden kaj vprašate, ker če podatki nimajo ne repa ne glave in so brez vsakršne orientacije, je vse zaman…
ne bi vedel. Boste počakali kolikor je pač treba in preverili s testom.
možno je, ampak, če bo test čez 3 do 4 dni negativen, potem očitno ne.
Spoštovani,
lahko je marsikaj, zato bo najbolje, če kontaktirate zdravnika. Za vgnezditveno krvavitev je že prepozno. Lahko je povsem normalna nosečnost v maternici s krvavitvijo, lahko je IMN, lahko je splav. Predvsem je pomembno, da se pravočasno ugotovi morebitno IMN.
Spoštovani,
za vgnezditveno krvavitev je že prepozno, lahko pa bi bilo karkoli od normalne nosečnosti s krvavitvijo IMN do splava. Najbolje bo, če kontaktirate zdravnika, ki bo verjetno preveril vrednost beta hCG. Pomembno je predsem pravočasno ugotoviti morebitno IMN.