vedeževanje
Mrka Irena,
Jest sam osebno se s teboj ne-bi prav veliko strinjal. Ampak vsak ima pravico do svojega mnenja. Zato je forum, kanede. No po moje tako.
Poznaš biblijo? Ker če res tako poznaš biblijo, potem bi se spomnila Jezusovih besed:”Tako je pisano” Od treh kraljev, do pomora otrok in še marsičesa drugega. Napovedana je bila celotna njegova pot. Tko da, kaj bi bilo če, pustimo samemu če-ju. Poleg tega je Jezus sam napovedoval. Ali boš zdej rekla, da ima on izključno pravico do tega? No on tega ni reku!
Poleg tega trdiš da Bog izrecno prepoveduje to in to. Ma dej nehi. Komu je to Bog povedal. A? Ja Bog je že marsikomu marsikaj povedal. Ampak zmote tudi.
Pa ne me razumet narobe, maš ti zase čist prov. Ker tok veš, pa nič več. So te preparirali, da tako razmišljaš. Pa osebne izkušnje maš, tudi kot praviš.
No jest jih imam tudi.
In vhod v odnos je pomemben. Tega pa nisva omenila, a ne. Odnos ki se vzpostavlja z vedeževalcem in spraševalcem.
Tu začno delovat energije, take in drugačne. Ker energija pač samo je. Vsak jo občuti drugače. Hecno se mi zdi, da si ti zgolj na slabo izkušnjo naletela. Sam sem naletel na vse sorte. Pravzaprav precej sort tega. Tko da si nebi upal tako trditi na pamet, in to precej enostransko.
Upam pa si trditi, da je ODNOS pomemben. Ne zastraševanje in klicanje nekih duhov, hudičev, demonov in podobnih iluzij.
Vse se da naredit le z odnosom do so-človeka. Štekaš. Moj odnos, pogojuje moje zdravje. Moj odnos, pogojuje mojo psiho. Moj odnos, pogojuje tebe. In vsa ta pogojevanja so lahko čisto v redu, če deluješ z ljubeznijo, z iskreno željo so-človeku pomagat. To je vsa umetnost, ne vpletat dodatnih pojmov. Človek ki ima problem ima dost dela že s svojimi problemom, ne pa da mu še ene hudiče in Bogece z žugajočim prstom kažeš. Tega vsekakor Jezus ni nikol reku. Ker on je bil, z današnjimi besedami CAR. Tko kot še mnogo drugih.
In če nadaljujeva z odnosom. Edino kar šteje je namera, zakaj komu vedeževat in kako in ali človek to sploh rabi? Le to potem prinese posledice take in drugačne, kot si že sama opisala – poslabšanje zdravja na splošno ali pa tudi obratno.
Velik sonca vsem
Edi
P.S. Mirna tebe pa če še zanima vedeževanje, pa mi le piši, pa se bova kaj pomenila. Poleg tega ti bom poslal linke kjer boš lahko preko interneta lahko svoje vprašanje postavila.
Ali in Mirna.. nikar tako živčno….
Naj pripomnim, da tole tukaj ni odvetniška pisarna, kjer postaviš vprašanje in odvetnik ti za neko določeno ceno pove odgovor, pač pa je to FORUM. Forum pa je po definiciji prostor ali dogodek, kjer ljudje izpostavijo svoja mnenja in poglede na določeno stvar. Celo v pravilniku o delovanju forumov (na naslovni strani tega foruma) je samo eno navodilo, ki pravi :” V forumih Vi KOMENTIRATE, sprašujete in odgovarjate”. Zato res ne razumem vajine nejevolje, saj vsi delajo samo to, čemur so namenjeni forumi. Da bi pa naključni gostje spreminjali pravila delovanja forumov po svojih potrebah in željah, pa najbrž ni ravno primerno. Vsaj jaz si take pravice ne bi jemal.
Pozdravljena!
Mirna, zakaj ti nisem dala telefonske od kake, ki se ukvarja s črno magijo? Ker se jim raje na daleč izogibam. Pišeš, da imaš težave s tovrstno stvarjo. Morda nekdo zganja na tebi kake uroke? Moram ti reči, da se črne magije ne da ukloniti s tem da vračaš zopet s črno magijo, ker se tako samo še bolj zapleteš v krog zla.
Najbolje se da takim stvarem ukloniti s pomočjo pozitivne energije. Tule mi bo gotovo tudi Edi pritrdil. Najboljši vir pozitivne energije pa je vsekakor Sveto pismo. Če ga imaš doma, ga vzemi v roke in garantiram, da ti črni magi ne bodo mogli več do živega. Vse zlo se bo obrnilo proti njim, samo verjeti moraš v pozitivno moč Besede.
Če želiš, ti lahko pomagam jaz in to zastonj.
Edi, pričakovala sem odziv, kakršen je bil tvoj in soglašam, da ima vsak pravico do svojega mnenja. Vendar bom pa branila svoja stališča. Ne vem, kje si videl, da bi izjavila, da “poznam Sveto pismo?” Ga berem, spoznavam, nisem pa in se nimam za nikakršnega eksperta v njem. Vendar vem za vsaj dve mesti v njem, kjer Bog izrecno prepoveduje čarovništvo vseh vrst. Sveto pismo je edina stvar, ki do sedaj ni
lagala. Vendar, da ga razumemo, se je potrebno skrbno varovati informacij iz
krivega izvora. Biblija namrec vedeževanje kot eno od oblik carovništva
obsoja. Pove, da to izvira iz Bogu nasprotnih sil, torej satana in demonov.
Lahko pogledaš v 5.Mojzesovi 18: 10-12: “Naj se ne najde pri tebi
nihce, ki bi sina ali hcer žrtvoval v ognju, ki bi opravljal vedeževanje,
zarotoval, razlagal znamenja ali caral,
ali izgovarjal uroke ali klical duhove umrlih in druge duhove ali
povpraševal umrle za svet.
Kajti GOSPODU je gnusoba, kdor koli dela te reci, in zaradi teh gnusob jih
bo GOSPOD, tvoj Bog, pregnal pred teboj.”
Zanimiv je tudi citat iz Apostolskih del 19:18,19: “Prihajalo je veliko
verujocih, ki so javno priznavali svoja dejanja.
svoja dejanja tj. ukvarjanje z vražarstvom. Številni med temi, ki so se
pecali z vražarstvom, so znesli knjige na kup in jih javno sežgali.
Preracunali so njihovo ceno in ugotovili, da so bile vredne petdeset tisoc
srebrnikov.”
Iz tega citata je razvidno, da so tisti ljudje, ki so se ukvrajali z
vedeževanjem in katero koli drugo obliko vraževerstva, to prenehali
delati, ce so hoteli postati kristjani in s tem navezati pristen odnos z
Bogom.
V razmislek: Bog obsoja vsako obliko carovništva (tudi vedeževanje) v enaki
meri kot strahopetce, malikovalce in morilce itd. kajti v Razodetju 21:8
pravi: “Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, necistniki
in carovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru
gorecega žvepla. To je druga smrt.«
Torej zgoraj našteti se vsi skupaj družijo v eno od Boga obsojeno skupino.
Da bi bili prijatelji z Bogom, je nujno to skupino zapustiti s tem, da
prenehamo delati zgoraj omenjene hude stvari.
Edi, vsi imamo svobodno voljo, tudi ta je ena od dragocenih božjih darov. In svobodno lahko odločamo, ali bomo poslušali nasvete iz Biblije ali ne. Bog nam je kakor strogi, a skrbni oče razložil, kaj ni dobro početi in tega sigurno ni storil zaradi lastnega egotripa, ampak zato, ker nam bi hotel vse najbolje.
Z veseljem pričakujem tvoj ponovni odziv 😉
Irena
He, he mrkačica,
sej nis huda kt sem te pre-krstu. ha ha ha
Ni mišljeno slabšalno.
No evo moj odziv, ;), čeprav mam gužvo, nej ti bo… 🙂
Biblijo jest v glavnem dojemam predvsem iz Jezusovega življenja in njegovega zgleda delovanja in govorov. Tko da iskreno priznam, me ostala dela niso nikoli pritegnila. Sej boš rekla NOVA ZAVEZA je to, kanede. Ja, tko bo.
Zdej se strinjam, da si prov najdla, ampak s tem biblijskim odstavkom nekdo pljuva v lastno skledo. Kajti, kot sem gledal enkrat oddajo preverjeno, so kazali župnika RKC, ki ima obrede izganjanja hudiča, in podobne zgoraj omenjene tehnike, ki so “kao” biblijsko prepovedane. Menda je nekje iz Podnanosa, al pa tam okrog nekje.
To sva potemtakem nekako razčistila (ha ha ha, tale izjava je mal enostranska).
No drug ugovor imam, da je najboljši pozitivni vir Svet pismo. Ni res. Najboljši pozitivni vir je čist enostaven. To je vsak človek sam zase. Recept:
“Trudit se biti v vsakem trenutku v stanju ljubezni do vsega stvarstva.”
Vse to ti skozi 90% zgodb pove Jezusovo življenje npr. Le primeri, situacije se menjajo.
Ja sliši se čist enostavno, ampak edino to je prava in edina resnica. Ne bom pa reku, da je lahka naloga.
Velik sonca
Edi