Najdi forum

Vaginalne kroglice

Pozdravljeni!
Zanima me, ali uporaba vaginalnih kroglic vpliva dobro, slabo, ali pa sploh nima vpliva na potek poroda? Je res, da te kroglice okrepijo vaginalne mišice? Če je res, me zanima ali je to dobro ali slabo? Skratka; zanima me čim več o tem.

Hvala za odgovore!

Med nosečnostjo vam “nošenje kakršnegakoli tuja” v nožnici odsvetujem, ker ta lahko omogoči ali pospeši nožnično infekcijo, ki pa nikakor ni blagodejna za nosečnost.

Pozdravjeni!

Kaj pa nasplošno menite o vaginalnih kroglicah?

Hvala za odgovor.

Nič, ker so zasebna stvar in ker nimajo vpliva na strokovna vprašanja. Do danes v urgentni ambulanti nisem še imel priložnosti srečati ženske, ki bi imela zaradi kroglic kake težave, iz nožnice pa sem že odstranjeval vse mogoče druge predmete, ki so se tam zagozdili.

Imam podobno vprašanje kot Špela-vendar povezava nosečnost/porod in medenične uteži-femina (če se ne motim). Mogoče je tudi ona mislila enako. Hvala!

Pri medeničnih utežeh femina vemo, da gre za posebej preizkušen in higijensko neoporečen izdelek, ki ga lahko občasno z namenom uporablja tudi nosečnica, česar pa ne morem trditi za “japonske kroglice” kar povprek in na splošno.

New Report

Close