Test-kdaj pokaže nosečnost
Prosila bi Vas za Vaš nasvet,mnenje karkoli…
Menst.ciklusa sploh nimam rednega..zadnji menzes sem imela 20.4 do 29.4 in do današnjega datuma nič…
testi so negativni ..sem pa imela zelo majhen svetlo roza izcedek,,in nisem polagala nobene pozornosti
res pa je da me prsi na dotik bolijo..imam malo omotice,slabosti sploh ne,kvečjemu jem kot “zmešana”
na čase špikanje samo na levi strani ter povečan trebuh….
kdaj pride do oploditve oz.kdaj po spolnem odnosu je prav delat test
v tem času sva kar pogosto imela SO ter pred 3 dnevi sva končala noter.res da ti 3 dnevi nimajo veze ampak napisala sem vseeno
prosim za Vas odgovor
Glorija
zivjo
imameno resno tezavo…prosim pomagajte z nasvetom…Stara sem 42 let…prejsnji mesec sem dobilamenstruacijo 6.07…ta mesec mi pa zamuja 10 dni…in vceri semkupila clearblue, pokazalo je nosecnost…potemcez polure semzacela krvavet, kotda bi dobilamenstruaijo…pa se malikoscki so se pojavili…vedno ih imam ko se prehladim…..
a se lahko ta test zmoti…ali??…kaj najnaredim
Lep pozdrav!
moj problem pa je sledeč. imam veliko znakov nosečnosti (meinstruacija mi zamuja že 10 dni, prejšnja pa je bila zelo šibka in bolj rjavkasta, imam zelo občutljive prsi, pogosto uriniram, pravtako sem tudi utrujena ves čas ter tudi napihnjenost..) prvi test nosečnosti sem naredila par dni po zamudi meinstruacije ta je bil negativen, drugega sem naredila danes, ki je bil pravtako negativen… problem pa je v tem da jaz sicer redno jemljem tabletke in da sem in da sem imela spolni odnos nazadnje pred dvema mescema… zaj pa me zanima če kera ve v primeru da sem noseča, bi mogla zaradi tabletk splaviti? ( v sredo grem na pregled, samo bi pa rada čim hitreje zvedla, slišala še kakšno mnenje…) hvala za odgovor …lp
javim rezultate …
ne, splav v tem primeru ni potreben. ampak, če si naredila že dva nosečniška testa in sta bila negativna, po 10 dneh izostanka, potem, ali je s testom nekaj res hudo narobe (okvarjen), kar je skoraj nemogoče, ali pa 100% nisi noseča.
v tvojem primeru bi morala biti noseča že praktično 3 mesece, glede na zadnji SO. če pa jemlješ tablete, menstruacije itak sploh nimaš. pri teh najnovejših tabletkah je celo tako, da je celo zaželeno, da krvavitev ni več, ali pa so popolnoma minimalne, torej je to kvečjemu stranski učinek jemanja tablet, ne pa nosečnosti.
mal sem preletela komentarje. đizus, pa kolko let stari otroci tole pišejo??? nobenega osnovnega poznavanja lastne anatomije ni in potem sprašujejo takšne bedarije, dab jih za vrat prijela in ornk stresla.
sama sem 3ič noseča in “mal” se mi sanja o tej stvari. glede testov je takole: pri obeh prvih nosečnostih sem jih šla delati 2 dni pred pričakovano M. test je pokazal takoj nosečnost, črtica je bila zelo močna. cikli redni, dolgi v povprečju 26 dni. pred tretjo nosečnostjo sem imela tudi zelo urejene cikle, 25 dni, max 1 ali 2 dni odstopanja. test sem naredila 2 dni po zaostali M in je bil -. ponovila sem ga 7. dan in 10. dan, obakrat negativen. pri testu, ki sem ga opravila 10. dan, sem “po nesreči” naslednji dan pošpegala zopet nanj in glej ga zlomka, rahla črtica! seveda je rezultat po 10ih minutah neveljaven, jasno piše v navodilih. ampak pri prvih 2eh testih črtice kasneje ni bilo (zopet čekirala “po nesreči” 😛 ). to dejstvo in pa seveda znaki, ki jih oddaja moje telo, mi je dalo vedeti, da nekaj pa menda mora biti. ali pa mi je telo ornk zagodilo. 14 dni po pričakovani M sem spet naredila test, ki je končno pokazal +. očitno je šlo pri meni za zakasnelo ovulacijo.
glede zgodnjih znakov nosečnosti: pred pričakovano menstro je eden izmed znakov špikanje v jajčnikih, kot krči pri menstri. tako je bilo pri meni. nato seveda zaostanek M. pa napihjenost. sama sem tako napihjena (sem v 6em tednu), da me je kr sram ven iti (nikomur še nisem povedala) 🙂 dober znak je tudi povišana bazalna temperatura, ki sem jo redno merila. in je res konstantno visoka. nikakor pa ne more bit slabost zaradi nosečnosti še pred pričakovano M. slabost je povezana z večanjem količine nosečniškega hormona v telesu, ki se začne močno večati nekje okoli 6., 7. tedna. če je slabost prej prisotna, potem ste nekaj slabega pojedle ali pa ste preveč jedle.
pozdravljeni,
rada bi samo preverila glete digitalnega testa nosečnosti clearblue.
Dobila sem rezultat minus, navpična črtica pa je svetlo obrobljena. Na daleč oziroma v temi je viden le minus. Iskala sem povezave po netu, pa jih trenutno ne najdem, da bi bilo lažje ponazorjeno. (tudi ni bilo navedenih morebitnih tednov nosečnosti).
Predvidevam, da to ne pomeni nosečnosti, glede na to da je že dobra dva meseca od tega, ko je prišlo do morebitne nosečnosti (jemala sem tudi primolut nor za prestavitev M). Ovulacijo sem imela prejšni teden, tako da mi ni jasno, zakaj obroba (ali je to elektronsko pri teh digitalnih testih?) Najlepša hvala za odgovor, M
Zdravo!
Da ne bom odpirala nove teme, bom moje vprašanje napisala kar tukaj.
Pijem kontracepcijske tablete. V prejšnjem zavitku sem zaradi veliko velkih skrbi v 3 (to je zadnjem) tednu zavitka pozabila vzeti 2 tableti, z dnevom razmaka. Po tistem sva se pri spolnem odnosu dodatno zaščitila, dobila sem menstruacijo, vse kot mora biti. sva pa potem po končani menstruaciji, v nedeljo imela nezaščiten spolni odnos. (tablete sem začela piti spet v ponedeljek, kot vedno). Pijem jih že cel teden, sem pa danes dobila malo rjavega izcedka, zaradi česar me je zaskrbelo da ni do česar prišlo. Prejšnji teden, me je en dan vsake toliko zašpikalo v maternici, vndar je šlo mimo in sem na to pozabila. Tablete pijem že 7 let in do tega ni še nikoli prišlo. Kolikor sem prebrala, je zaenkrat test nosečnosti neuporaben. Zanimajo me vaša mnenja, saj sem v dilemi ali piti kontracepcijske tablete naprej ali ne? Naj jih pijem do 14.11.2013 (to je 19 dan po nezaščitenem spolnem odnosu), ko bom naredla test in videla ali je kaj ali ne ? Kaj mi svetujete?
Hvala in lep pozdrav
mislim, da po nepotrebnem paničariš. če pozabiš dve tabletki v zadnjem tednu, je praktično nemogoče zanosit. samo bi bilo bolj pametno, da kar prenehaš z jemanjem, narediš 7 dnevni premor in nadaljuješ normalno dalje.
načeloma moraš biti brez tabletke več kot 7 dni, da pride do možnosti zanositve. ali pa jo pozabit v prvem tednu jemanja.
tudi če bi res zanosila, za kar pa je res minimalno možnosti, načeloma zaradi jemanja tabletk ne bi bilo nič narobe. mislim, da bi bilo bolje, da jih jemlješ še naprej, 19 pa greš na krvni test. bo bolj zanesljiv, kot pa tile iz lekarn.
Zdravo, mene pa neka čudnega zanima.
Danes sem naredila BabyCheck, ker sem to firmo uporabila prvič, nevem odgovora, oziroma, mogoče ima še katera isti primer.
Ko sem ga pomočila v lonček se je začel barvati in tam kjer naj bi bila črtica ki pokaže nosečnost se je naredil flek potem poleg nje pa tista črtica ki pač mora biti. Tisti flek je bil tam lepo viden, potem se pa test pustila v kopalnici pa čez minutko oz dve šla gledat kaj je iz fleka nastalo, pa je izginil 🙁 na koncu je ostala ena črtica. pa sem bila sigurna da se bo tisti flek (1mm x 1mm) spremenil v črtico. 🙁