Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Študij in nosečnost

Študij in nosečnost

Stara sem 20 let in sem študentka 1. letnika na medicinski fakulteti. Včeraj sem izvedela, da sem noseča.

Zanima me, ali smem to povedati na fakulteti? Strah me je, da bi me zaradi tega lahko omejili pri določenih dejavnostih, vajah ipd., in da morda ne bi mogla uspešno zaključiti letnika.

Kaj mi svetujete v tej situaciji? Splav nikakor ne pride v poštev – tega ne želim. To je moja prva nosečnost. Zadnje tri mesece so bili moji cikli zelo neredni in zmedeni. Zadnja menstruacija je bila 26. 3.

Na vas se obračam, ker ste zdravnica, saj si ne upam vprašati nikogar drugega na fakulteti.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9641, 09.04.2026 ob 09:39

Stara sem 20 let in sem študentka 1. letnika na medicinski fakulteti. Včeraj sem izvedela, da sem noseča.

Zanima me, ali smem to povedati na fakulteti? Strah me je, da bi me zaradi tega lahko omejili pri določenih dejavnostih, vajah ipd., in da morda ne bi mogla uspešno zaključiti letnika.

Kaj mi svetujete v tej situaciji? Splav nikakor ne pride v poštev – tega ne želim. To je moja prva nosečnost. Zadnje tri mesece so bili moji cikli zelo neredni in zmedeni. Zadnja menstruacija je bila 26. 3.

Na vas se obračam, ker ste zdravnica, saj si ne upam vprašati nikogar drugega na fakulteti.

Cestitam za nosecnost in za vaso odlocitev.

Studijski program je na veliki vecini fakultet tak, da je varen tudi za nosecnice, ki so zdrave in se dobro pocutijo. Za studij na MF nosecnost res ni ovira na nobeni stopnji. Edina ovira, ki bi vas lahko omejila, je vase pocutje in zdravje v nosecnosti.

Asistentom  in prof poveste, ce se vam zdi primerno, ni nujno in ni potrebno, cisto po vasih obcutkih in presoji. Prepricana sem, da boste povsod naleteli na dober odziv, ce jim boste zaupali to lepo novico. Priporocam pa, da z oznanitvijo se malo pocakate, da bo nosecnost potrjena pri ginekologu in da bo mimo prvo trimesecje, ko se zal se lahko zgodijo spontani splavi.

Ce se ne jemlejte vitaminov svetujem, da jih zacnete jemati cim prej.

sporocite, ce bi imeli se kaksna vprasanja ali tezave.

srecno nosecnost in uspesen studij vam zelim, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close