Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva spontani splav-tablete

spontani splav-tablete

Spostovani,

zanima me ce obstajajo tabletke za povzrocitev spontanega splava, njihove kontraindikacije in pogoji za jemanje le teh.
Stara sem 21 let z neredno sluzbo in stanovanjskim problemom zato sva se s partnerjem odlocila, da ne bi zadrzala otroka (menstruacija mi zaostaja 5 dni, 2x test pa je bil pozitiven)

Najlepsa hvala in lep dan zelim,

Suzana

Take tabletke obstajajo vendar se v praksi niso izkazale. Predvsem moti njihov ne 100% učinek, potreba po nekajkratni kontroli pri ginekologu v nekaj dneh, pogosto povzročijo tudi dalj trajajoče krvavitve in kljub vsemu je treba včasih še izprazniti maternico operativno, seveda v bolnišnici. Pri komu se bo zapletlo seveda ni mogoče napovedati v naprej. Tabletke naj bi se uporabljalo do najkasneje 9. tedna nosečnosti.
Glede na trenutne izkušnje kaže, da je bolj primeren kar klasičen način prekinitve, bodisi izsesanje samo ali po predpripravi maternice. Se vsaj ve, da bo pri 99% šlo za enodnevno bivanje v bolnici in da bo komplikacij zelo malo. Medikamentozni abortus se bo verjetno “bolj prijel” tam, kjer je splav prepovedan, saj ga potem, ko se enkrat začne, ni mogoče ločiti od “naravnega” in ga je seveda potrebno dokončati v interesu ženske.

New Report

Close