Spontani splav doma
Spoštovani!
V začetku tedna sem (noseča 7t 2/7) začela dobivati rahlo rjavkast izcedek, po dveh dneh pa se je pojavila še sveža krvavitev, zato sem šla včeraj na pregled, kjer je ginekolog dejal, da vidi nosečnost v maternici, vendar ne more z gotovostjo potrditi utripa, čes da so stare aparature (moja ginekologinja je teden dni pred tem utrip videla).
Ko sem prišla domov, se je krvavitev začela stopnjevati, tudi bolečine so bile vsako uro hujše. Po dveh urah krvavitev (podobnih kot ob menstruaciji) in hudih krčev sem izločila plod. Po tem sem še kakšno uro trpela neznosne bolečine, krče, ki so popustili, ko sem vzela tableti proti bolečinam. V tem času sem klicala dežurno ginekologinjo za navodila. Dejala je, naj sporočim naslednji dan svoji ginekologinji, če bom izredno krvavela pa naj pridem na pregled. Moje ginekologinje trenutno ni, v Leonišču dvomim, da bom koga priklicala, zato me zanima, ali potrebujem takojšen preged ali je dovolj, če počakam na prihodnji četrtek, ko sem naročena pri nadomestnem ginekologu? Bolečin trenutno nimam, seveda pa še vedno krvavim (kot bi imela menstruacijo).
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Spoštovani,
če zadeva signalizira, da se umerja, pregled takoj ni potreben in lahko počaka. Sicer pa je za tovrstne preglede res pristojna naša urgenca. V leonišču sicer v času delovanja ambulant dopoldne deluje tudi ambulanta za svetovanje, ki sprejema primere s težavami, ampak pri vas gre za konkreten akuten dogodek, zato ni na seznamu dejavnosti v leonišču.