spontani splav
Pred desetimi dnevi sem imela spontani splav. Noseča sem bila pet tednov. Najprej sem imela rjav izcedek, kasneje pa sem začela šibko krvaveti. Nato sem šla na pregled, zadržali so me v porodnišnici. Naslednje jutro so se začele krčevite bolečine in naredili so mi splav. Zanima me, če je bilo to nujno potrebno in če bi lahko nosečnost normalno potekala naprej.
Zanima me tudi, koliko časa moram sedaj počakati, preden zopet poskušam zanositi.
Ali je možno, da je do splava prišlo, ker nisem dovolj počivala- veliko sem pospravljala, z avtom sem šla večkrat v Italijo, nisem se zdravo prehranjevala (veliko sladkarij, gazirana pijača).
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor!
Lep pozdrav
Staša
Ginekologi običajno ne delamo abrazije brez razloga. Očitno je prišlo bodisi do odmrtja ploda ali celo že do začetnega splava, ki ga je bilo le potrebno dokončati. Taka nosečnost “nima prognoze” kakor rečemo ugodnemu izidu. Po abraziji priporočamo 2 normalni menstruaciji, da se sluznica maternice obnovi. Karkoli ste počeli niste mogli sprožiti splava razen če bi se pregreli (TT nad 41 stopinj celzija), jedli nedovoljena zdravila ali druge snovi (strupe) ali sredstva za sprožanje splava. Sicer nosečnost prenese neverjetne stvari, če je le zdrava.