Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva spolnost v nosečnosti

spolnost v nosečnosti

Lep pozdrav.
Ravno sem prišla z dopusta, kjer sem se zelo fajn imela in zelo sprostila.
Na morju sva z možem zelo uživalal v spolnih odnosih in sva imela spolne odnose skoraj vsak dan na morju.Malo me je sram, ampak priznam da sem zelo uživala.
Potem me je bilo malo strah, da ne bo kaj narobe z plodom, ampak njegove gibe še vedno čutim.Ali to vpliva na plod? Mu lahko kako škoduje?

Pa še nekaj.V 21. tednu nosečnosti sem bila na gin.pregledu in moj plod je bil težak 550 g.Ginekolog je rekel, da je vse v redu in normalno, tudi spol se je že videl.Potem pa so mi drugi rekli, da je kar velik in težek otrok in da bom imela težek porod.Naj povem, da me ni strah, ker mi je vseeno za moje bolečine, asamo da bi bil otrok zdrav in v redu. Zredila sem se do zdaj (24 tednov) za 7 kg, je preveč?.
Taja

Draga Taja,

ne poslušajte preveč “drugih”, ki so vedno “pametni” in predvsem “obvladajo vse psihološke prijeme”, kako nosečnico kar čimbolj prestrašiti pred porodom in pred vsem v zvezi z njim. Pri 24 tednih se namreč niti približno ne da predvideti kliko bo otrok velik, težak in še manj kako bo potekal porod. Nekako tako kot bi januarja napovedoval avgustovsko vreme. Saj nekaterim “uspe” uganiti marsikaj a le po naključju!
Zdrava spolnost v zdravi nosečnosti je dovoljena in ne predstavlja nevarnosti za plod.

New Report

Close