Shizofrenija
Skoraj že cel teden prebiram članke o dušeevnem zdravju in motnjah. Verjetno bo res izpadlo malo neorganizirano.
Tudi mene malo skrbi, če imam kakšno od teh duševnih motenj. Nisem bil pa še pri psihiatru, vendar sem dobil napotnico zanj. Samo kakršne so čakalne dobe, je vprašanje kdaj bom prišel do tja.
Več je tudi govora o povečanem apetitu po zdravilih.
Pozdravljeni Tata,
obrnite se na Center za socialno skrb, tam vam bodo svetovali kako izpeljati razvezo da bo za otroka najbolj varno in da bo lahko ohranil oba starša v življenju. Ker za otroka je to najbolj pomembno (razen ko se ugotovi, da gre za neposredno nevarnost za otroka).
Svetujem vam, da se posvetujete z ljudmi ki imajo na tem področju izkušnje in znanje, tako boste tudi vi lažje shajala v obdobju ki je zelo zahtevno za celotno družino.
Lep pozdrav,
Daniela Fiket
Miha283, 09.03.2026 ob 15:40
Skoraj že cel teden prebiram članke o dušeevnem zdravju in motnjah. Verjetno bo res izpadlo malo neorganizirano.
Tudi mene malo skrbi, če imam kakšno od teh duševnih motenj. Nisem bil pa še pri psihiatru, vendar sem dobil napotnico zanj. Samo kakršne so čakalne dobe, je vprašanje kdaj bom prišel do tja.
Več je tudi govora o povečanem apetitu po zdravilih.
Pozdravljeni,
razumem da vas skrbi, ampak so danes zdravljenja bistveno bolj učinkovita in ni razloga da bi postili motnjam da nam upravljajo z življenjem. Sicer niste navedel, zakaj ste napoten k psihiatru in zakaj mislite, da imate shizofrenijo. Če boste želel, lahko napišete več.
Lep pozdrav,
Daniela Fiket
Pozdravljeni,
Če lahko napišem kar po domače. Imam drugačen pogled na večji nož (po eni strani bi lahko poškodoval ostale ali tudi sebe, če je v vidnem polju). Ko je bilo to enkrat omenjeno zdravnici, je rekla, da je to vse v glavi. In potem je začelo skrbeti tudi mene in ko sem malo gledal o tej temi, sem prišel tudi do te strani. Po drugi strani imam neka videnja, občutke. Z začetka so bili liki, ki jih vidim v obliki ceste, kar je že dolgo, potem vonj dima in zuzelke, da hodijo. Mogoče sem kaj pozabil.
Druga takšna stvar je, da sem imel občutek, da mi velikokrat nekdo sledi oz. tudi da je pred mano in me želi ovirati. V bistvu, če grem na kolo. Nimam pa avta. Ne morem reči, da je to res ampak večkrat imam tak občutek..
Nimam pojma ali k temu kaj pripomore tudi moje zdravstveno stanje. V starosti 7 let sem imel prometno nesrečo. Bila je hujša poškodb glave. Bil sem operiran. Pred cca 4 leti sem imel zlom kolka. Bil sem operiran. Če se prav spomnim sem imel vmes tudi operacijo nosu, zaradi padca in tudi operacijo modrostnih zob.
Mogoče je moje predvidevanje čisto zgrešeno.
Pozdravljeni,
to so znaki ki jih je treba preveriti. Te nenavadne zaznave bi lahko bile halucinacije, občutek da vam nekdo sledi ali da vas želi ovirati je tudi lahko simptom. Ni pa to nujno shizofrenija. Glede na to da ste imel hudo poškodbo glave v preteklosti in da so simptomi ki jih navajate dost neprijetni in vas skrbijo, se mi zdi edino prav, da se preveri kaj se dogaja. Včasih je to posledica poškodbe, lahko pa so tudi drugi vzroki.
Oglasite se še kaj po pregledu.
Lep pozdrav,
Daniela Fiket