Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Rodovnik ali ne, pes iz oglasa – da ali ne

Rodovnik ali ne, pes iz oglasa – da ali ne

Ti je žal, da imaš svojo psičko???

OMG! Ne ni mi nikakor žal,ker jo imam ful rada in si ne predstavljam življenja brez nje. Ogromno mi pomeni, ona je naš družinski član.
Pravim le,da si v prihodnje ne bi kupila še enega psa brez rodovnika. Hudo mi je za mojo psičko, ker bi lahko bila pri kom drugem, ki je ne bi imel toliko rad, bivši lastniki pa ji tudi ne bi pomagali,če bi bilo kaj narobe.
Sem že slišala, da jo imam še preveč rada in ne premalo. Nikoli in nikdar mi ni bilo žal, da jo imam in mi nikoli ne bo.

Vzreditelji rodovničarjev že v štartu razmišljajo po finančni plati. Nerodovničarji bi pa radi npr. da ima psica vsaj enkrat mladiče ali pa da bi nekaj malega zaslužili. V čem je tle problem? Sigurno so pa načrtni vzreditelji bolj robotsko naravnani napram tistim drugim…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Nerodovničarji razmišljajo romantično kot Romeo in Julija. Zagotovo! In vsi vemo, kako se ta drama konča.

Ti gotovo misliš rejce, ne pa vzreditelje. Tiste, ki so nagnjeni k masovni produkciji, a ne?
Domnevam, da si se zmotil ali pa ne poznaš razmer.

ja valda! Itak! In potem svizec zavije cokolado v folijo….

Jaz imam rodovnisko psico, pa ne vem, ce bo sploh imela kdaj mladicke (odvisno od njenega zdravja). Ce bi bila nerodovniska, bi jo nekdo ze paril, ker psica je ITAK zdrava, saj lepo laufa in ne sepa (namrec, tako se ugotavlja displazija).. kao.

Pri nerodovniskih leglih so mladicki po 150 eur, mogoce 200 eur. S tem denarjem nima pokrite niti hrane za mladicke (ce odstejemo, da jih ne futra s pedigrejem!). Da ne omenjamo cepljenja (saj je itak nepotrebno), razglistenja (ah, glist pa mladicki itak nimajo), socializacije (kr nej jih tastara (=mama) urihta in skrbi za njih)… pa podobne cvetke.

Saj ne recem; tudi rodovniska vzreja ni vsa briljantna in super. Tudi pri rodovniski se pojavljajo ljudje, ki se jim gre samo za denar (sploh pri pasmi, ki se dobro prodaja in imajo mladicki dobro ceno). Ampak nerodovniska je pa se slabsa…. Zato pa je treba pri nakupu pogledat vec vzrediteljev, si vzet cas, obiskat bodoce pasje starse (ali vsaj mamo), videti, kje zivijo mladicki… nakup psa ne sme biti od danes na jutri.
Jaz sem se za npr. nakup laminata odlocala 1 mesec (pa je vrednost manjsa kot je vrednost rodovniskega psa). Ne razumem, kako lahko nekateri psa kupijo v enem dnevu…

DRR tu pa se motiš. Oni niso imeli enega legla kar tako, imeli so še več pasem majhnih psov. Ravno obratno je,večina nerodovniških se gre samo za denar.Ker pri nerodovniških ni treba plačati rodovnika, čipiranja, cepljenj, pregledov. Pri rodovniških pa je to vse potrebno. Nerodovniški niso pregledani, zato so hibe prenašajo na potomce. Čez nekaj mesecev namerevam kupiti eksoto, ker so mi neverjetno lepe in bi jih tudi vzrejala. In takrat želim vsa cepljenja, potrdila, preglede in papirje. Tudi od staršev.

Tudi mi smo NA ŽALOST vzeli nerodovniško psičko. ” Vzreditelji” nam niso nič svetovali o vzgoji, šolanju, negi itd. niso nas nikdar kontaktirali, nikdar poklicali, kaj šele vprašali kako je z psičko, NIČ!

Celo jaz sem jim morala poklicati! Pa se še spomnili niso katera je ta psička ( naša)! Groza! Poznam kinologinjo, ki si je pri 14 ketih omislila, psa “Samojeda” brez rodovnika, kasneje je pes dobil displazijo kolkov! To je dedna bolezen, ki je še posebej pogosta pri NERODOVNIŠKIH PSIH! Z rodovniško vzrejo, pa se te bolezni trudijo odpraviti!

Roko na srce, izogibajte se oglasom! Samo za denar jim gre! Vseeno jim je v kakšen dom pride kuža! VSEENO! Če sem si jaz pri 12 letih lahko to vtepla v glavo….

Svetujem vsem bodočim lastnikom psov in poznavalcem, da se nam pridružijo na facebooku na strani ” Zakaj rodovnik?” tam so vsi koristni napotki tveganja nerodovniškega psa, razni nasveti o nakupu, vzreji itd. VABLJENI!

Zakaj rodovnik? KLIK

New Report

Close