"rekonstrukcija"
Spostovani!
Prebrala sem vas odgovor, ki ste ga namenili najstnici in v tem odgovoru sem nasla prav sebe.Omenili ste da so si punce dale “popraviti” himen zaradi verskih razlogov.Prav v tem je moj problem.Pred sedanjim fantom sem imela fanta s katerim sem izgubila prvic nedolznost.Sedaj imam fanta ki zivi v verskem prepricanju in je za njega zelo pomembno da se poroci z nedolzno zensko kar jaz vec nisem a on misli da sem, saj sem mu to prikrila ker ga ljubim in ga nocem izgubiti.Vse bi naredila da on tega ne izve in z menoj prezivi ostala leta.Kaj naj storim,h komu se naj obrnem???Hvala vam za pomoc kajti sem v globoki depresiji kaj storiti da bo prav!!!!
Načeloma take operacije ne spadajo v razpon, ki ga krije obvezno zavarovanje. Uradna možnost je torej le ena in to je samoplačniška usluga ustanove, praviloma katerekoli, kjer so ginekologi operaterji. Če imate svojega ginekologa slučajno že na taki ustanovi, se pogovorite z njim. Morda bo našel kakšno drugo možnost. Vsekakor je nesmiselno hoditi v tujino, saj operacija ni zahtevna in tudi ne potrebuje daljšega bivanja v bolnišnici. Možnosti rekonstrukcije oziroma smiselnost pa je potrebno kljub vsemu oceniti ob pregledu, saj ni rečeno, da sploh imate kaj, kar bi bilo možno “popraviti”. Da bi vam na novo “naredili” nekaj, česar sploh niste nikoli imeli se mi zdi pa malce “pretirano”. Od še tako pomembne ljubezni smete pričakovati vsaj osnovno znanje anatomije. Nimajo namreč vse ženske izrazite “deviške kožice” ter se ta tudi vedno ne pretrga ob prvem odnosu.