Re: eritrociti v urinu
Spoštovani!
Ker me občasno bolijo ledvice /vsaj mislim da so ledvice/ sem šla k zdravniku ki me je poslal v laboratorij. Izvid je sledeč: ostale vrednosti so b.p. povečani so eritrociti 10-20, levkociti 3-6 in
posamezne bakterije. Bila sem tudi na ultrazvoku in izvid je sledeč:
lega ledvic je normalna.Dolgi sta 10,5 cm,parenhim meri desno 13 in levo 15 mm,obojestransko je nekoliko difuzno kronično strukturno spremenjen. Kamnov ali zastoja v votlem sistemu ledvic ni.
Sečni mehur,,jetra,žolčnik in vodi, vranica, trebušna slinavka,aorta so v redu.
Ascitesa ni. Brez povečanih bezgavk.
To je izvid UZ, ki sem ga dobesedno prepisala. Lepo vas prosim za odgovor kajti zelo me skrbijo povečani eritrociti v urinu. Naj povem, da imam to že kar nekaj let, to povečanje eritrocitov.
Stara sem 50 let. Moj zdravnik mi ni predpisal nobene terapije.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani!
Sem v 18 tednu nosečnosti in sem na zadnjih 2 pregledih imela preveč eritrocitov v urinu. Zaradi tega me je ginekologinja napotila na ultrazvok ledvic, kjer ni bilo najti ničesar, razen da je votlinski sistem desne ledvice širši od levega. Danes sem ponovno šla na vodo in zopet je bila vrednost eritrocitov v urinu 20.
Zanima me, kakšne nevarnosti lahko to predstavlja zame in za dojenčka?
Stara sem 23 let in se trudim dnevno popiti 2-3 litre vode.
LP, Maja
Spoštovani!
Pozabite na te eritrocite. Izključili so vam resnejšo bolezen ledvic, in se ne ukvarjajte več s tem problemom. Zdravniki morajo biti pozorni na vsa najmanjša odstopanja, da ne bi spregledali okvar zaradi visokega krvnega tlaka, otekanja in bolezni ledvic.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Imam podoben primer kot “grdi” v urinu imam od 40-50 eritrocitov, hemoglobin 3, pa sem tudi ravno prišel iz bolnišnice kjer so mi vzeli urin (eritrociti zdaj 22. bakterije 74/uL) ter opravili rentgen urotrakta ki bi naj bil b. p. Skrbi me ker me še vedno pika v levi strani mod, občasno se bolečina preseli v levo nogo, občutek mravljincev z rahlo bolečino. Sedaj sem dobil naklofen, vendar ne čutim izbolšav, tudi primotren sem pojedel do konca. Zanima me če imate kakšen predlog???
Ps: Prosil bi še slučajno bere to uporabnik ki ima podobne težave, če me lahko kontaktira kako je rešil zadevo. LP
Spoštovani cici!
Ne – ni snovi za “odstranejvanje” eritrocitov v urinu.
Spoštovani HappyFeet!
To bolj kaže na možnost pritiska na živec nekje v področju hrbtenice kot pa na posledice vnetja. Pomagati bi moralo kakšno zdravilo prosti bolečinam.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Ker me že zelo skrbi, kaj se dogaja z mojim telesom, sem se obrnila na vas.. Kri v urinu je bila obcasno vidna na oko že cca 2leti nazaj pred zanositvijo (3x v pol leta), izvid urina naslednji dan je bil vedno BP. Po zanositvi je prišlo do težav z levo ledvico, vstavili so mi DJ kateter, ki je omilil napade. Celo nosečnost in nato še 3mesece sem ga imela notri, izvidi urina so bili ves čas patološki saj me je očitno dražil. Ko so mi ga po težkih mukah nato odstranili (bil je močno kalciniran, zato smo ga komaj dobili ven v parih dneh), sem odšla domov. Od takrat je pol leta, napadov ni, je pa zdaj že nekaj tednov prisotna topa bolečina levo bolj spodaj. Izvid krvi je super, v urinu so močno povišani eritrociti, levkociti skoraj nič. Ledvicna funkcija je BP. Strah me je, ker vzrok za težave z ledvico ni bil odkrit, ct je septembra pokazal na ciste ali hidronefrozo (niso si bili enotni kaj se vidi).. Je možno, da je za vse to kriva endometrioza? So lahko se vedno kamni zaradi katera Oz.kaksne rane? Je lahko prikriti rak ali bi se v 2h letih že to pokazalo tudi na krvi? Jutri imam uz trebuha, res me je strah. Januarja bi morala na scientografijo, ki pa smo jo zaradi dojenja prestavili šele na september, za kar mi je zdaj res žal, ker me skrbi da je z ledvico kaj hujšega. Kako izločijo rakave spremembe? Stara sem 26 in vsi pravijo, da sem premlada za raka ampak mene vseeno skrbi, ker mi ta topa bolečina levo spodaj (spredaj in zadaj) ne da miru… Upam, da si boste vzeli čas za odgovor in hvala lepa!
Pozdravljeni, žal zgolj iz podatka o krvi v urinu, ni možno postaviti diagnoze, kamni lahko povzročajo kri na urinu, pa vnetje, lahko prirojeno stanje “pušča” posamezne rdeče krvničke v urin. UZ sečil, ki ga boste imeli, bo morda že nakazal, kje je problem. Lep pozdrav