Razdražena in srbeča nožnica
Pozdravljeni,
s srbečo in občutljivo nožnico imam težave že dve leti. Stara sem 26 let in pred dvema letoma sem imela hujse bakterijski vnetje in od takrat me spremlja stalna srbečica.
Najhuje je poleti v vročini in če si ne mažem me vse zdrgne, razdraži. In takoj dobim pikice. In v večini potem spet bakterijsko ali glivični vnetje.
Iskrenk več ne vem kaj naj naredim ker mi dejansko nič kaj več ne pomaga.
Ponavadi je samo srbečica, brez izcedka (če pa je izcedek pa je brez vonja) ali česa drugega, pri splonih odnosih je ok.
Uporabljala sem gynophilus ki je včasih pomagal ampak ga zdaj ni več v prodaji, probala sem tudi ostale probiotike in po vsem se srbečica še poveča.
Imam tudi zdrav življenski stil- dovolj pijem, zdrava prehrana, gibanje.
Vse sem že probala in sem že čist obupana.
Prosim za nasvete, ginekologa imam v aprilu ampak ponavadi mi reče naj se “navadim”.
Lalma, 21.03.2026 ob 16:37
Pozdravljeni,
s srbečo in občutljivo nožnico imam težave že dve leti. Stara sem 26 let in pred dvema letoma sem imela hujse bakterijski vnetje in od takrat me spremlja stalna srbečica.
Najhuje je poleti v vročini in če si ne mažem me vse zdrgne, razdraži. In takoj dobim pikice. In v večini potem spet bakterijsko ali glivični vnetje.
Iskrenk več ne vem kaj naj naredim ker mi dejansko nič kaj več ne pomaga.
Ponavadi je samo srbečica, brez izcedka (če pa je izcedek pa je brez vonja) ali česa drugega, pri splonih odnosih je ok.
Uporabljala sem gynophilus ki je včasih pomagal ampak ga zdaj ni več v prodaji, probala sem tudi ostale probiotike in po vsem se srbečica še poveča.
Imam tudi zdrav življenski stil- dovolj pijem, zdrava prehrana, gibanje.
Vse sem že probala in sem že čist obupana.
Prosim za nasvete, ginekologa imam v aprilu ampak ponavadi mi reče naj se “navadim”.
Vsekakor je pregled nujen, da se preveri stanje sluznice zunanjega splovila in nožnice.
Če ni vnetje, so najpogosteje alergične oz. preobčutljivostne reakcije, ki so lahko na mila, praške, hrano, kondome… – tudi tukaj se lahko pojavi kontaktni dermatitis, ker je pri mladih najpogostejša diagnoza, ko smo izključili in zdravili vse okužbe. Lahko tudi kakšno drugo dermatološko stanje, zato je nujen pregled takrat, ko imate težave.
Pomembno je še, ali so spremembe vezane na M ciklus.
srečno, N
Lalma, 23.03.2026 ob 11:39
Pozdravljeni,
ciklusa m nimam že nekje 3leta. V tem času sem imela mogoče 2x rahle krvavitve ampak nič več. Rekli so mi, da pač od Cerazet.
Ali jemljete še kakšna druga zdravila?
Morda bi za 2-3 mesece prekinili s Cerazette, da vidimo, ali bo kaj bolje.